Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicul lui Michael Jackson a fost pus sub acuzaţie pentru omor involuntar

Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere involuntară, luni, la un tribunal din Los Angeles; medicul a pledat nevinovat, el riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani, informează accesshollywood.com.
Judecătorul Keith L. Schwartz de la Curtea superioară din Los Angeles a stabilit o cauţiune de 75.000 de dolari, de trei ori mai mare decât sumele cerute în astfel de cazuri. Procurorii ceruseră o cauţiune de 300.000 de dolari pentru Murray, care a fost luat în custodia poliţiei, dar nu a fost încătuşat.
Murray a depus cauţiunea câteva ore mai târziu şi a fost eliberat din închisoare.
Potrivit documentelor procuraturii, Murray l-a ucis involuntar pe Michael Joseph Jackson, dând dovadă de neglijenţă.
Documentele prezentate luni de procuratură nu oferă detalii despre moartea lui Jackson, dar autorităţile au declarat că acesta a murit după ce Murray i-a administrat o substanţă anestezică puternică, şi alte medicamente care să-l ajute pe Michael să se odihnească.
Sute de reporteri şi fani ai lui Jackson s-au adunat, luni, la tribunal, mulţi strigându-i acestuia "criminalule".
În sala de audiere, Joe, tatăl lui Michael Jackson, Katherine, mama cântăreţului, fraţii La Toya, Jermaine, Tito, Jackie şi Randy au asistat la momentul în care Murray şi-a prezentat pledoaria.
Murray riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani.
"Vrem dreptate", atât a spus tatăl lui Michael Jackson când a trecut prin faţa mulţimii de reporteri pentru a intra în tribunal.
Judecătorul i-a spus lui Murray că, după depunerea cauţiunii, poate călători liber în ţară, dar nu are voie să părăsească teritoriul SUA. El trebuie, de asemenea, să-şi predea paşaportul.
Murray, care se afla lângă Michael Jackson când acesta a murit, la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în reşedinţa lui din Los Angeles, a spus că nu a făcut nimic care să-i provoace decesul starului.
Potrivit medicilor legişti din Los Angeles, Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente, propofolul şi sedativul lorazepam fiind principalele substanţe vinovate.
Murray a fost angajat pentru a-i purta de grijă lui Jackson în timp ce starul se pregătea pentru concertele de revenire pe scena muzicală, care urmau să fie susţinute la Londra.
Conrad Murray a fost deja de mai multe ori interogat de poliţia americană.
Doctorul a recunoscut că i-a dat starului o doză de 25 de miligrame de propofol în dimineaţa zilei în care acesta a murit. Murray a declarat anterior poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Când medicul şi-a dat seama că pacientul său nu mai reacţiona, el a încercat câteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles.
Conform celor mai recente documente, Murray susţine că Jackson a menţionat alţi doi doctori care l-au îngrijit - dermatologul Arnold Klein şi fostul doctor personal Allan Metzger, care "i-au dat medicamente, dar acestea nu aveau efect". De asemenea, în documente se menţionează că Murray l-a pus pe Jackson în legătură cu un alt medic - David Adams - care să îi dea cântăreţului propofol, ceea ce s-a şi întâmplat, în prezenţa lui Murray, "în biroul unui estetician".
Se pare că Murray a obţinut legal medicamentele anestezice, iar utilizarea acestora nu constituie o infracţiune. Pentru a demonstra că medicul a fost neglijent, detectivii americani au vorbit cu peste zece experţi în încercarea de a stabili dacă acesta a avut sau nu un comportament profesional.
De asemenea, un mare număr de martori a fost audiat de poliţie, printre aceştia făcând parte cei care au stat cu Jackson în ultimele zile de viaţă, cei care au lucrat cu el pentru concertele de la Londra şi membri din personalul său, incluziv gărzi de corp şi asistenţi personali.
La momentul morţii, Jackson avea o stare a sănătăţii relativ bună, iar medicii nu au găsit urme de droguri ilegale în organismul acestuia, potrivit raportului autopsiei. Jackson avea o inimă puternică, iar rinichii şi celelalte organe majore din corp aveau un aspect normal.
Cea mai gravă problemă descoperită a fost o inflamaţie a plămânilor care i-a provocat o insuficienţă respiratorie. Raportul autopsiei spune însă că nu aceasta a fost cauza principală a decesului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul lui Michael Jackson a fost pus sub acuzaţie pentru omor involuntar.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicul lui Michael Jackson a fost pus sub acuzaţie pentru omor involuntar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei