Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reamenajări

Farmacia Spitalului Suceava se mută în fosta spălătorie a unităţii sanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Farmacia cu circuit intern a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava se va muta în acest an în fosta spălătorie a unităţii sanitare. În spaţiul de aproximativ 150 metri pătraţi rămas gol se va înfiinţa o  unitate de urgenţe neuro-vasculare, a informat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, cu precizarea că prin schimbarea locaţiei circuitele farmaciei se vor îmbunătăţi.

Şeful unităţii sanitare a explicat că în momentul de faţă aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare se realizează dificil, produsele farmaceutice fiind introduse în spital prin ambulatoriul de specialitate şi apoi transportate cu liftul până la etajul II al clădirii.

Pe de altă parte, mutarea farmaciei va permite extinderea secţiei de Neurologie prin înfiinţarea în cadrul acesteia a unei unităţi de urgenţe neuro-vasculare. Noua unitate de urgenţe neuro-vasculare va asigura, în principal, tratamentul bolnavilor cu accidente vasculare cerebrale acute şi va monitoriza funcţiile vitale ale bolnavilor vasculari, a presiunii intracraniene, a complicaţiilor asociate cu risc vital etc.

 

În fosta spălătorie a spitalului se va muta şi laboratorul Synevo

Unitatea de urgenţe neuro-vasculare va reduce mortalitatea prin afecţiuni cerebro-vasculare, având în vedere că bolnavii au şanse mai mari de supravieţuire şi scapă fără sechele majore dacă accidentul vascular cerebral este tratat în prima fază a producerii sale.

Săptămânal, în Spitalul Suceava se internează aproximativ 35 de pacienţi cu probleme neuro-vasculare grave, rezultând o medie de cinci cazuri pe zi, dintre care cel puţin două sunt accidente vasculare cerebrale.

La ora actuală, secţia de Neurologie dispune de nouăsaloane cu patru paturi, şase cu câte două paturi şi o rezervă cu baie proprie. După extindere, secţia de Neurologie va avea peste 60 de paturi.

În fosta spălătorie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava se va muta în acest an şi laboratorul Synevo, care în momentul de faţă ocupă un spaţiu la etaj, în aripa nouă, lângă morgă. Locaţia laboratorului va fi schimbată pentru a doua oară în ultimii doi ani pentru a permite extinderea compartimentului de Neurochirurgie şi transformarea lui în secţie. După relocare, laboratorul Synevo ar urma să ocupe aceeaşi suprafaţă ca şi în prezent, de aproximativ o sută de metri pătraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmacia Spitalului Suceava se mută în fosta spălătorie a unităţii sanitare.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farmacia Spitalului Suceava se mută în fosta spălătorie a unităţii sanitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei