Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Grădina Publică Siret, unul dintre proiectele candidatului PDL Vasile Tablan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PDL la funcţia de primar al oraşului Siret, Vasile Tablan, propune amenajarea unei grădini publice moderne care să conţină un rozariu, terenuri de tenis, volei, baschet şi badminton, parc, cascade, podeţe, lacuri, alei de circulaţie pietonală special amenajate pentru persoane în vârstă şi cu handicap locomotor, forme mici de arhitectură şi sculptură, pavilioane de iarnă cu plante tropicale, terase, locuri de joacă pentru copii. Grădina ar urma să fie amenajată pe o suprafaţă de trei hectare la intrarea în oraşul Siret, pe partea stângă, pe locul fostei grădini publice.

Vasile Tablan a declarat că proiectul viitoarei grădini publice a fost întocmit deja, valoarea investiţiei fiind estimată la suma de 1,8 milioane de euro. Candidatul PDL la funcţia de primar al oraşului Siret susţine că finanţarea proiectului se va realiza prin accesarea unui program european sau printr-un parteneriat public-privat.

Tablan a declarat: „Grădina Publică Siret va fi structurată din cinci compartimente bine individualizate. Sectorul rozarium va fi situat la intrarea principală. Vizitatorul va fi impresionat printr-o diversitate de culori, fapt ce va fi realizat prin amenajarea unui rozarium, a unei colecţii de trandafiri. Vor fi trandafiri de mai multe soiuri care vor fi înfloriţi din iunie şi până în octombrie. Apoi sectorul jocuri pentru copii. Acesta va fi amplasat într-un loc deschis privirilor şi cât mai departe de stradă, în apropierea rozelor. Sectorul sport-tineret va fi amplasat în extremitatea grădinii, pentru a nu deranja copiii şi adulţii veniţi pentru odihnă. Sectorul de odihnă va include două elemente cu efecte psihice notabile asupra vizitatorilor, şi anume un mozaic care va emite culorile spectrului şi o oglindă de apă stătătoare. În fine, sectorul pădure-parc va cuprinde centrul longitudinal al grădinii”.

 

Investiţia va crea 50 de noi locuri de muncă

Tablan a subliniat că pârâul Negostina, care trece prin zonă, va fi regularizat şi amenajat în aşa fel încât să fie integrat stilului modern al Grădinii Publice. Potrivit lui Tablan, amenajările vor fi efectuate cu păstrarea arborilor existenţi, efectuarea unor măsuri de protecţie contra eroziunii solului prin edificări speciale cu alei drenate şi ziduri de sprijin, regularizări de ape, plantări de peluze verzi, cu arbuşti şi arbori selectaţi special pentru caracteristicile lor de stabilizatori ai solurilor degradate şi erodate. Vasile Tablan a mai spus că prin această investiţie vor fi create 50 de noi locuri de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădina Publică Siret, unul dintre proiectele candidatului PDL Vasile Tablan.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Grădina Publică Siret, unul dintre proiectele candidatului PDL Vasile Tablan1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acum inteleg trimis de
(22 mai 2012, 12:16:16
Acum inteleg, dl Tablan spune "Sectorul de odihnă va include două elemente cu efecte psihice notabile asupra vizitatorilor". Este clar de ce a votat domnul fost primar pentru inchiderea spitalului de psihiatrie. vroia sa mute toti pacientii in gradina publica si nu mai era nevoie de spital. Iar cu cei 50 de angajati, in loc de 150 cat are acum spitalul, sigur domnul Tablan va ramane, in continuare, tot FOST primar.
2.   S-a creada el trimis de
(22 mai 2012, 12:21:08
auzi 50 de angajati . in Siret cea mai mare unitate de alimentatie publica are sub 20 de angajati.. cred ca o sa angajeze copacii din gradina publica. daca e asa de meserias de ce nu a facut gradina in cele trei mandate de primar ca la fiecare campanie tot scoate gradina din joben. avea tot timpul la dispozitie.
2.1  RE: S-a creada el trimis de
(22 mai 2012, 12:23:39
erata la titlu : S-o creada el. apropo daca tot da in presa mai multe articole decat Flutur poate trimite si o poza noua. asta e veche de 4 ni. daca nici pentru el nu este in stare ce poate fi in stare pentru siret?
3.   Tara arde si tablan face parcuri trimis de
(22 mai 2012, 17:18:17
siretul nu are unele strazi principale asfaltate, nu toti cetatenii nu beneficiaza de utilitati (apa, canal, gaz). Domnul Tablan puncteaza la fix avem nevoie de relaxare ca de muncit nu avem unde. Cu ce costuri si cine va plati intretinerea gradinii publice?
4.   ALEGATORUL NEDUMERIT trimis de
(22 mai 2012, 22:58:48
SIRETENI,
DE MAI MULTI ANI AUZIM TOT FELUL DE PROMISIUNI REFERITOARE LA VIATA NOASTRA. VOR FACE, VOR DREGE, VOR...
PE CINE SA VOTAM PENTRU FUNCTIA PE CARE O VREA TABLAN?
NU CRED CA O MERITA NIMENI !!!
TOTI SUNT FALSI, VORBESC DOAR DISCUTII SI FAC PROMISIUNI ABSURDE. CARE EVIDENT SUNT UITATE IMEDIAT CE AU FOAT ROSTITE. PROMISIUNI DE PROSTIT MAIMUTELE !!!
DESPRE VIATA NOASTRA, DESPRE TIMPUL NOSTRU LIBER, DESPRE COPII NOSTRI CARE STAU DOAR PRIN CLUBURI PENTRU CA EI, CEI CARE NE ORGANIZEAZA VIATA, AMGAZATII PLATITI DE NOI CU SUME IMPORTANTE, CEI CARE CERSESC ACUM VOTURILE NOASTRE, NU GASESC INTERES IN ORGANIZAREA TIMPULUI LOR LIBER NU SPUNE NIMENI NIMIC.
VA DATI SEAMA CAT INSEAMNA ”PARANDARATUL” LA 1.8 MILIOANE EURO? FOARTE MULTI BANI. ATAT DE MULT INCAT SA JUSTIFICE INTERESUL CELOR CARE IL SUSTIN PE TABLAN.
DE CE NU VORBESTE NIMENI DESPRE PROIECTE CULTURALE ? MAI ALES IN CONDITIILE IN CARE ACESTEA NU AR COSTA NIMIC?
DE CE NU VORBESTE NIMENI DESPRE CAUTAREA UNUI OM COMPETENT CARE SA SE OCUPE DE CASA DE CULTURA SI MUZEU?
PENTRU CA DE ACOLO NU IESE NIMIC.
DACA TABLAN REUSESTE SA OBTINA PROIECTUL VA AVEA DE ANGAJAT 50 DE OAMNENI. CU O SPAGA DE MACAR 200 EURO DE LA FIECARE VA INCASA 10 000 EURO. FAIN NU ?! CULTURA... PENTRU O ALTA LUME, DEPARTE DE VIATA NOASTRA.
NU DEGEABA SPUN CEI CARE ”MUNCESC” ASTAZI IN CASA DE CULTURA CA SIRETENII NU VIN LA ACTIVITATILE ORGANIZATE DE EI IN ACEST MOMENT. OARE DE CE?
OARE CINE TREBUIE SA II ADUCA ACOLO?
OARE ASTA NU ARATA INCOMPETENTA UNORA?
DACA NU SUNTETI IN STARE PLECATI DOMNILOR.
CHESTIA ESTE CA NU AVEM PE CINE SA VOTAM CA SA NE CONDUCA DEOARECE TOTI SUNT FALSI, FAPT CARE ARATĂ CA SUNT DOAR NISTE ACTORI PREA MICI PENTRU ROLURILE PE CARE INCEARCA SA OCUPE. SUNT DOAR NISTE EXPONENTI PENTRU GRUPARILE DE INTERESE DIN CARE FAC PARTE. PACAT DE VIATA NOASTRA CARE TRECE AIUREA.
UN ALEGATOR
5.   Tablan se pensionează ...și nu pleacă! trimis de
(23 mai 2012, 15:45:36
Va trece la catolicism, se va ruga la rozariu și va aștepta minuni! Să-i fie toți slugi, să-i dea de pleașcă de băut, să-i pupe mâna, și să trăiască... împreună într-un fericit EV MEDIU! Cu SENIORUL FLUTUR, cu un județ de iobagi ....că de abureli cu parcuri și zone de agrement ne-am săturat încă din 2008! Majestate, te iubim, că...ca...t...ine, vrem să fim! Dă-i cu bere, dă-i cu vin!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei