Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 10 (7622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5755 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Eugen Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să respecte drepturile legale ale angajaților din acest domeniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu i-a solicitat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să respecte drepturile lucrătorilor din acest domeniu. În acest sens, Eugen Bejinariu i-a adresat mai multe întrebări ministrului Voiculescu cu referire la contextul măsurilor legale dispuse în domeniul sanitar pentru gestionarea pandemiei Covid-19, dar și la obligația autorităților de a implementa decizii ce conduc la respectarea tuturor drepturilor pe care le au toți lucrătorii din domeniul sanitar.

Bejinariu a spus că la toate întrebările adresate vrea răspunsuri detaliate, având în vedere că foarte multe unități sanitare au devenit adevărate focare Codiv-19 pe durata pandemiei, că un număr însemnat de persoane infectate cu noul coronavirus fac parte din rândul angajaților unităților medicale și spitalicești, dar și revendicările legitime ale mai multor organizații sindicale din domeniul medical.

În acest sens, Bejinariu vrea să afle ce măsuri a dispus Vlad Voiculescu în cadrul Ministerului Sănătății astfel încât în cadrul tuturor unităților sanitare din subordine să se reducă numărul de infectări în rândul medicilor și personalului medical, dar și dacă a fost determinat și comunicat un standard profesional privind durata de utilizare a echipamentelor de protecție. Deputatul PSD a întrebat și în ce fel s-a dispus să fie implementate garanții cu privire la faptul că în unitățile medicale ajung doar echipamente de protecție omologate și eficiente, dar și dacă s-a elaborat un normativ de personal adecvat tratamentului pacienților Covid-19 astfel încât să existe siguranța că toate unitățile dispun de resurse umane specializate și astfel încât să fie asigurat atât dreptul la sănătate al cetățenilor români, cât și drepturile cadrelor medicale.

„În același timp solicit să precizați care este actul normativ de personal pentru asigurarea procesului de vaccinare la nivel național, astfel încât Ministerul Sănătății să garanteze resurse umane și materiale pe durata tuturor etapelor de vaccinare”, a adăugat Bejinariu. Printre întrebările adresate ministrului Sănătății se numără și una legată de măsurile pe care acesta le are în vedere pentru respectarea drepturilor financiare ale lucrătorilor din sănătate, așa cum sunt acestea solicitate de membrii organizațiilor sindicale.

„Toate acestea constituie frământări active și legitime ale zecilor de mii de lucrători din domeniul medical. Aceștia, dincolo de a fi gratulați cu eticheta de <luptători aflați în prima linie>, sunt profesioniști care fac sacrificii de un an și vor fi în continuare oameni pe care ne bazăm pentru succesul campaniei de vaccinare în România”, a spus Eugen Bejinariu. El consideră că România nu își permite în acest moment o inactivitate a personalului din unitățile sanitare, iar rolul Guvernului și în special al Ministerului Sănătății este acela de a identifica și implementa soluții pentru depășirea pandemiei și organizarea unei campanii de vaccinare de succes în anul 2021.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugen Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să respecte drepturile legale ale angajaților din acest domeniu.
 Vizualizări articol: 1190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Eugen Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să respecte drepturile legale ale angajaților din acest domeniu1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei