NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
sâmbătă, 6 iun 2015 - Anul XX, nr. 128 (5940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Serbare

Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” au sărbătorit copilăria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava a prezentat, la finele lunii mai, un spectacol pe scena Casei Culturii din Suceava, prin care şi-a propus să aniverseze copilăria. La sfârşit de an şcolar, în aşteptarea vacanţei, după emoţii, testări, note bune şi foarte bune, micii artişti din cartierul Obcini s-au pregătit conştiincios pentru a evolua în faţa spectatorilor.

Devenită din nou neîncăpătoare, sala Casei Culturii a găzduit un spectacol de calitate. Cei prezenţi, copii, părinţi, bunici, cadre didactice, invitaţi, au fost alături de toţi cei care au păşit pe scenă, în lumina reflectoarelor.

Programul prezentat a fost variat şi deosebit: nu au lipsit dansurile, momentele autentice de folclor, secvenţe de umor, precum şi interpretări pline de sensibilitate ale soliştilor vocali.

Direcţia muzicală şi aranjamentul orchestral au purtat semnătura prof. Adrian Şoiman, care a trimis, dar şi însoţit pe scenă solişti şi grupuri vocale, precum şi copii care au dovedit cât de bine se descurcă cântând la chitară.

Foarte apreciate de public au fost şi dansurile, variate ca gen: dansul modern al prichindeilor din clasele pregătitoare, „Samba florilor” a şcolarilor din clasa întâi, care a beneficiat şi de interpretare vocală, un excelent moment de street-dance susţinut de eleve din clasele a VI-a şi a VIII-a (trupa BDS, pregătită de Alexandra Irimescu, de la Bucovina Dance Studio), o fantezie coregrafică extrem de interesantă, şi un moment în care majoretele şcolii au fost acompaniate perfect de trupa de mini hip-hop. Coregrafia spectacolului a fost asigurată de profesoarele Viorica Murăraşu şi Alexandrina Jijie.

Un moment special a fost cel de dans sportiv, perechile care au evoluat pe scenă fiind pregătite de prof. Aida Petre, de la Palatul Copiilor Suceava, precum şi de Vlad Palamariu, de la Bucovina Dance Studio. 

O altă fantezie coregrafică a fost prezentată de trupa de dans a Palatului Copiilor Suceava, pregătită de Mihaela Schiotis, talentatele domnişoare beneficiind de statutul de invitat special al spectacolului.

Programul a conţinut şi recitări, o scenetă plină de umor, care l-a adus în faţa publicului pe Păcală modern, ce ştie să cânte rap, un nou moment de „School comedy”, care a reunit elevi ai claselor a VIII-a, intens aplaudat, o scenetă despre Bursuci, Elefant, Vrăbiuţă şi Mateiaş, amintindu-ne de „Fabula” în care jucau Toma Caragiu şi Mircea Diaconu, precum şi o scenetă în care micii şcolari din clasa întâi au readus-o în atenţie pe Veronica. Îndrumătorii trupelor de teatru şcolar au fost Liliana şi Dorel Finaşcu.

Un moment deosebit a fost cel de magie, responsabil cu trucurile şi buna dispoziţie fiind Robert Arotăriţei, elev în clasa a VIII-a.

Punctul culminant al spectacolului a fost susţinut de grupul folcloric „Frunză verde”, coordonat de prof. Oltea Prelucă. Emoţiile micilor artişti au fost depăşite de cele ale cadrelor didactice care au coordonat numerele cuprinse în program sau au ajutat la buna lor desfăşurare: Adriana Nichitean, Vasile Cvasniuc, Rodica Florescu, Lidia Iacob, Lilieana Spatariu, Roxana Străchinescu, Liliana Pasat, Gabriela Popescu, Mariana Andreuţă, Laura Dascălu, Liliana Ştefan, Tania Cozmei, Nela Calfa, Adriana Grădinariu.

Decorurile speciale şi în ton cu importanţa momentului aniversar au fost realizate de prof. Constantin Ungureanu Box. Scenariul şi regia artistică poartă semnătura profesoarei Alexandrina Jijie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” au sărbătorit copilăria.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” au sărbătorit copilăria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei