Grădinița Specială din Fălticeni va găzdui luni, 8 iunie, workshopul „Terapia 3C”, printre invitați numărându-se și Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii
Terapia 3C este o terapie practică realizată prin exerciții fizice specifice și pornește de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există în stare latentă potențialul unui copil normal.
„Este un curs de inițiere. Toți participanții (părinți, terapeuți) vor primi certificat de inițiere și vor avea dreptul să practice aceasta terapie. Pentru înscrieri la acest workshop ne puteți contacta la numărul de telefon 0740 041 444”, ne-a informat prof. Cristina Lemni.
Terapia 3C și-a primit numele de la cele trei concepte cheie pe care își bazează funcționarea: conștientizarea, coordonarea și concentrarea, care sunt interdependente. Ordinea în care apar ar fi teoretic cea de mai sus: de la conștientizare prin concentrare spre coordonare, dar în practică sunt greu de distins una de alta, apărând de cele mai multe ori simultan.
Încă de la naștere, copilul devine conștient prin mișcare de propriul corp, apoi de persoana lui și de contextul în care se mișcă. La copiii autiști, conștientizarea – atât a propriului corp și a mișcărilor sale cât mai ales a contextului, a mediului, a „celorlalți” – este în permanență sufocată de avalanșă de informații senzoriale pe care creierul nu reușește să le proceseze în timp util.