Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2015 - Anul XX, nr. 128 (5940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri după-amiază, la Tribunal

Mandate de arestare pentru „destinatarul” şi „expeditorul” coletului cu droguri identificat după flagrantul de la Autogara Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două mandate de arestare au fost emise vineri după-amiază de Tribunalul Suceava în cazul coletului cu droguri identificat joi dimineaţă de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, acţiunea spectaculoasă cu suspecţi întinşi pe jos de cagulişti înarmaţi petrecându-se în imediata apropiere a autogării din centrul municipiului Suceava.

Dintre cei doi tineri săltaţi joi de poliţiştii de la Antidrog, duşi la audieri în postul de poliţie de peste drum de piaţa agroalimentară şi luaţi de acolo precum indivizi acuzaţi de terorism, cu o dubă a luptătorilor de la Acţiuni Speciale trasă la câţiva centimetri de uşă şi cu cagule date suspecţilor şi ghionturi  împărţite jurnaliştilor prezenţi, pentru a-i împiedica să ia imagini de la faţa locului, o singură persoană a fost reţinută. Este vorba de un anume Mugurel Ioan Mihailiuc, în vârstă de 26 de ani, din oraşul Siret. Celălalt tânăr ridicat în primă fază de anchetatori, Avram Saviuc, de 22 de ani, tot din Siret, a fost lăsat să se întoarcă acasă, după audierile care s-au finalizat în acea seară.

 

Colet cu 200 de grame de rezină de canabis, trimis din Spania

În coletul pe care cei doi îl ridicaseră de la o firmă de transporturi internaţionale, anchetatorii au găsit mai multe pachete în care se aflau 191,8 grame de rezină de canabis, stupefiantele fiind trimise din Spania.

Între timp, aşa cum vă informam încă din ediţia de ieri, anchetatorii susţin că au aflat şi identitatea expeditorului, fiind vorba de un anume Petru Tudor Saviuc, de 27 de ani, frate cu celălalt suspect, Avram Saviuc, primul fiind plecat la muncă în Spania.

Tocmai din acest motiv, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au solicitat emiterea unui mandat în lipsă pe numele celui acuzat că a expediat coletul.

În privinţa lui Mugurel Ioan Mihailiuc, cel despre care anchetatorii susţin că ar fi fost destinatarul acelui colet cu droguri, tânărul a fost dus joi după-amiază, în jurul orei 14.30, din arestul poliţiei direct în faţa judecătorilor. Verdictul magistraţilor a fost dispunerea arestării preventive a lui Mihailiuc şi emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele tânărului care se află în Spania, tânăr care va fi dat în urmărire internaţională, dacă măsura preventivă rămâne definitivă, iar el nu se predă autorităţilor.

 

S-au contrazis în declaraţii

Cei doi tineri săltaţi în urma flagrantului de joi dimineaţă au susţinut la audieri că habar nu aveau că se aflau droguri în acel colet.

Mugurel Ioan Mihailiuc, de exemplu, ne-au mărturisit surse judiciare, a declarat că Avram Saviuc l-a rugat să îl ducă cu maşina până la Suceava, pentru a ridica un colet, fără a-i spune ce se află în interior. Culmea, explică sursele noastre, pe colet era trecut, la destinatar, numele Mihailiuc.

Celălalt tânăr, Avram Saviuc, le-a spus anchetatorilor că s-a întâlnit întâmplător prin Siret cu Mihailiuc, iar acesta din urmă i-a propus să facă o plimbare la Suceava, spunându-i că are de ridicat un colet.

În privinţa tânărului lăsat să se întoarcă acasă, arată sursele noastre, nu s-a putut stabili până în prezent că ar fi avut cunoştinţă despre stupefiantele din colet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate de arestare pentru „destinatarul” şi „expeditorul” coletului cu droguri identificat după flagrantul de la Autogara Suceava.
 Vizualizări articol: 6565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Mandate de arestare pentru „destinatarul” şi „expeditorul” coletului cu droguri identificat după flagrantul de la Autogara Suceava4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei