Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2015 - Anul XX, nr. 128 (5940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă în serviciu

Pădurarul la crâşmă, hoţii, cu drujbele în pădure. Aproape 600 de arbori, tăiaţi ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat vineri după-amiază trimiterea în judecată a unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Cârlibaba, Ovidiu Popescu, din comuna Ciocăneşti, acuzat de neglijenţă în serviciu, după tăierea ilegală a aproape 600 de arbori de pe suprafaţa de fond forestier pe care o avea în grijă.

  „Inculpatul nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului, fapt ce a dus, în perioada 01.06.2012 – 04.08.2012, la tăierea fără drept, de pe picior, şi sustragerea din Cantonul Silvic nr. 10 <Măgura Mare>, al Ocolului Silvic Cârlibaba, jud. Suceava, gestionat de către el, a unui număr total de 593 arbori, cu un volum de 905,85 m.c. în valoare de 127.707,77 lei”, au transmis reprezentanţii unităţii de parchet.

Pădurarul Popescu, titular de canton, mai arată anchetatorii, consuma zilnic băuturi alcoolice şi nici măcar nu se mai deplasa în cantonul pe care îl gestiona. Iar hoţii şi-au făcut de cap în toată această perioadă, profitând de faptul că pădurarul e mai mult la crâşmă decât în pădure.

Deşi în pădure drujbele vuiau, mai spun procurorii, pădurarul Ovidiu Popescu a  întocmit rapoarte de activitate lunare, pentru perioada ianuarie-iulie 2012, în care a menţionat că nu sunt probleme deosebite.

„Inculpatul Popescu Ovidiu a recunoscut faptul că nu a executat serviciul de patrulare şi pază în Cantonul Silvic nr. 10 <Măgura Mare>, conform fişei postului, a întocmit rapoartele de activitate lunare superficial, întrucât nu se deplasa fizic în pădure, nu a solicitat să participe la activităţi de prevenirea tăierilor ilegale de arbori din canton, deoarece nici şeful de district şi responsabilul de pază nu i-au solicitat acest lucru”, au mai transmis anchetatorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurarul la crâşmă, hoţii, cu drujbele în pădure. Aproape 600 de arbori, tăiaţi ilegal.
 Vizualizări articol: 3509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Pădurarul la crâşmă, hoţii, cu drujbele în pădure. Aproape 600 de arbori, tăiaţi ilegal5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei