Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2015 - Anul XX, nr. 60 (5872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Confuzie

Un tiz al primarului din Drăguşeni, executat silit pentru amenzile edilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Drăguşeni a primit la finele anului trecut somaţie de plată şi apoi titlu de executare silită pentru două amenzi neachitate, aplicate încă din 2009. Omul a rămas perplex pentru că ştia că nu are debite de acest gen, astfel că s-a adresat imediat Serviciului Fiscal al municipiului Fălticeni, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, unitatea care a emis somaţia. După verificări amănunţite bărbatul, Vasile Cepoi, a aflat că amenzile nu sunt ale lui, ci ale primarului din Drăguşeni, care are acelaşi nume – Vasile Cepoi.

 

Primarul a plătit amenzile şi spune că nu ştie cine şi unde a greşit

Practic, amenzile, care însumează 200 de lei, i-au fost aplicate lui Vasile V. Cepoi, în calitate de primar, în timp ce datele de identificare din somaţie sunt ale lui Vasile A. Cepoi, consăteanul său. Din verificările efectuate la  Serviciul Fiscal al municipiului Fălticeni a reieşit că amenzile au fost aplicate pentru primarul Vasile Cepoi şi au fost date de Judecătoria Fălticeni, pentru că edilul nu a pus la dispoziţie, în termenul legal, o serie de documente solicitate în cadrul unui proces.

Contactat telefonic, primarul Vasile Cepoi a admis fără rezerve că amenzile sunt ale sale.

„Sincer să fiu nu mai ştiam de acele amenzi, dar, într-adevăr, ele sunt pe numele meu, în calitate de primar. Nu ştiu cine a greşit, însă eu nu am nici o legătură cu această încurcătură. Pentru a nu-i face probleme consăteanului, eu am achitat imediat debitele în cuantum de 200 de lei”, a declarat primarul.

 

Primarul şi-a mai adăugat un prenume pentru a scăpa de tizi

El a mai precizat că la Drăguşeni sunt foarte multe familii Cepoi, iar şase oameni, printre care şi el, au acelaşi nume: Vasile Cepoi. Pe aceştia îi diferenţiază doar iniţiala de la numele tatălui şi bineînţeles CNP-ul.

Primarul din Drăguşeni a mai explicat că pentru a evita pe viitor astfel de confuzii, care au mai existat, e drept nu în documente oficiale, şi-a schimbat numele. Acum se numeşte Vasile Lică Cepoi. A adăugat prenumele „Lică”, pentru că aşa este cunoscut în localitate şi pentru a evita confuzii pe viitor.

 

Celălalt Vasile Cepoi a depus plângere penală şi vrea despăgubiri

Celălalt Vasile Cepoi  nu a acceptat însă ideea că la mijloc a fost vorba de o eroare. Acesta a depus o plângere penală care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Bărbatul cere tragerea la răspundere a primarului Vasile Cepoi, despre care crede că nu este străin de această confuzie, dar şi a persoanei care a semnat somaţia şi titlul executoriu, în calitate de conducător al organului de executare. 

Acesta a depus reclamaţie pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, complicitate la infracţiunea de fals de identitate şi abuz în serviciu. Bărbatul s-a constituit parte civilă în acest dosar şi cere, în baza articolului 220 din Noul Cod de Procedură Penală, despăgubiri de 20.000 de lei, sumă de o sută de ori mai mare decât cea care i-a fost imputată nejustificat. 

 

Cei doi Vasile Cepoi au fost contracandidaţi la postul de primar 

Cei doi Vasile Cepoi care sunt protagoniştii acestui scandal au fost implicaţi în mai multe lupte electorale. Vasile Cepoi, cel care cere acum daune pentru confuzia legată de amendă, a candidat pentru postul de primar, contra lui Vasile Cepoi, primarul.

„Probabil că unii au mizat şi pe faptul că avem acelaşi nume şi se putea ca unii alegători să greşească la pus ştampila”, a glumit primarul. Tocmai pentru a evita astfel de confuzii edilul se numeşte acum Vasile Lică Cepoi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tiz al primarului din Drăguşeni, executat silit pentru amenzile edilului.
 Vizualizări articol: 4342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un tiz al primarului din Drăguşeni, executat silit pentru amenzile edilului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de ghebe În dorul drobului de miel, pe care îl va face cu pioasă aplecare spre bucate și spre cele sfinte, totodată, gospodina-și poate cerca îndemânarea cu un... drob de ghebe. Mai ales dacă le are puse la păstrare, la sare sau... Citeşte