Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2015 - Anul XX, nr. 31 (5843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Conducerea societăţii Termica trage un semnal de alarmă vizavi de starea reţelelor de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea societăţii Termica, cea care operează sistemul de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava, trage un semnal de alarmă vizavi de starea reţelelor de termoficare, arătând că e nevoie urgentă de efectuarea de lucrări de investiţii şi de reparaţii capitale pentru a diminua pierderile care depăşesc 40%. Administratorul special al societăţii, Ovidiu Clemente Dumitrescu, a declarat în cadrul şedinţei Comisiei de dialog social de la finele săptămânii trecute, unde s-a discutat sistemul de termoficare, că două treimi din reţele se află într-o situaţie ”extrem de precară” şi că fără realizarea acestor lucrări de reparaţii capitale sistemul nu mai poate funcţiona, indiferent de operator. El a arătat că din cantitatea de 254.681 de gigacalorii facturată la gardul noii centrale termice în perioada 9 noiembrie - 31 decembrie 2014, la consumatorii finali au ajuns doar 151.424 de gigacalorii, restul de 103.257 de gigacalorii reprezentând pierderi înregistrate de la punerea în funcţiune a centralei private gestionate de SC Bionergy SRL. Dumitrescu a subliniat că Primăria municipiului Suceava, care este proprietarul reţelelor de termoficare, avea obligaţia să asigure fondurile necesare pentru realizarea reparaţiilor capitale, explicând că toate propunerile de remediere a acestei situaţii făcute de Termica în perioada 2008-2014 ”au fost refuzate fără motiv de primărie”, deşi în depozitul societăţii se aflau în custodie conducte preizolate în valoare de 4,5 milioane de lei. Mai mult, a spus Dumitrescu, bugetul pe 2015 a fost aprobat fără să se ţină cont deloc de aceste solicitări. El susţine că trebuie urgentată desemnarea noului operator al sistemului de transport şi distribuţie a agentului termic, întrucât pregătirea lucrărilor de investiţii şi reparaţii capitale trebuie făcută în lunile februarie şi martie, pentru a putea fi executate şi finalizate înaintea începerii sezonului rece viitor. Ovidiu Dumitrescu a mai spus că Termica a depus la primărie deconturi de pierderi ce depăşesc 12 milioane de lei. 

 

Primăria se pregăteşte să înfiinţeze o nouă societate de transport şi distribuţie a agentului termic

Trebuie spus că primăria municipiului Suceava pregăteşte terenul pentru înfiinţarea unei noi societăţi de transport şi distribuţie a agentului termic în sistem centralizat în care Consiliul Local să fie unic acţionar. Municipalitatea a prevăzut deja în bugetul pentru 2015 suma de 2,5 milioane de lei necesară pentru capitalul social al noii societăţi. Autorităţile locale se gândesc deja la această variantă pentru gestionarea în viitor a serviciului public de transport şi distribuţie a agentului termic în condiţiile în care prima variantă, aceea de înfiinţare a unui serviciu la nivelul aparatului propriu al primăriei, se află sub semnul întrebării. Municipalitatea întâmpină probleme legate de angajarea personalului necesar. Este vorba de 157 din cei 270 de angajaţi de la Termica, societate care se ocupă în prezent de transportul şi distribuţia agentului termic, dar care se află în insolvenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea societăţii Termica trage un semnal de alarmă vizavi de starea reţelelor de termoficare.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea societăţii Termica trage un semnal de alarmă vizavi de starea reţelelor de termoficare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oamenii asteapta solutii concrete! trimis de
( 9 feb 2015, 13:51:46
S-a furat cit s-a putut pina si tabla izolatoare de pe conductele care transportau agentul temic. Nimanui nu i-a pasat de proportiile dezastrului. Unde erau cei care aveau raspundere? Toti aveau salarii respectabile si se multumeau sa treaca ziua si sa invirta hirtii la cafele. Delasarea, neimplicarea, reaua vointa la nivel de conducere, a dus la ce este azi. ,,Prostimea” a rabdat, ca asta stie sa faca cel mai bine! Cine raspunde de distrugerea unui intreg sistem, ,,asa nefunctional cum era”? Cum s-a ajuns la dezastrul de a se pleca in masa in citiva ani? Singura grija a celor de la Termica a fost sa lupte cu obstinatie pentru tinerea la nivel ridicat al pretului gigacaloriei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel cu spanac Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul... Citeşte