Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2015 - Anul XX, nr. 16 (5828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Crimă

O câmpulungeancă a murit strangulată în Texas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ştire teribilă, despre o româncă strangulată de soţ în Houston, statul Texas (SUA), a făcut înconjurul lumii săptămâna trecută. Puţini au ştiut însă că victima, femeia de 47 ani, era o câmpulungeancă stabilită de peste un deceniu în SUA.

Ancuţa Stanciu, născută Ciornohuz, a fost găsită decedată în locuinţa sa marţea trecută, pe 13 ianuarie, strangulată. Soţul, Ion Stanciu (54 ani) a fost acuzat de uciderea femeii, după ce versiunea lui stranie despre eveniment nu a putut fi confirmată.

Potrivit relatărilor din presa locală, cuplul avea probleme în mariaj, iar femeia ar fi dorit divorţul. Ea îşi găsise de puţin timp un post de inginer, dar se pare că soţul nu accepta ideea.

Marţea trecută, dimineaţă, Ion Stanciu, plin de sânge, cu o legătură în jurul gâtului, a bătut în geamul unei vecine. Femeia a povestit că l-a ajutat să sune la numărul de urgenţă, iar la sosirea autorităţilor a fost găsită în casă, fără viaţă, îmbrăcată ca pentru plecare la serviciu, strangulată, şi sotia lui.

Versiunea soţului a fost halucinantă. El a încercat să susţină că el şi soţia sa ar fi fost victimele unei duble încercări de asasinat. Ion Stanciu le-a spus poliţiştilor că a venit acasă la 7.30 şi nu-şi aminteşte nimic după aceea, dar că s-a trezit legat de mâini, picioare şi gât. Bărbatul a susţinut că a reuşit să iasă din dormitor şi a căzut pe scări, de unde şi rana sângerândă pe care o prezenta, apoi a reuşit să scape de legături, cu excepţia celei de la gât, a fugit să ceară ajutor la vecini, a leşinat iar când s-a trezit era la spital. Ion Stanciu a lăsat să se înţeleagă că nu ştie ce s-a întâmplat cu soţia lui şi nici cine ar putea fi agresorul.

Poliţiştii americani au observat însă că versiunea lui nu se potriveşte, pentru că nu erau urme de forţare a intrării şi n-au reuşit să găsească obiectul cu care soţul pretinde că i s-au legat mâinile. Mai mult, între orele 7.30 – 7.59, în ziua respectivă, şefa Ancuţei a fost sunată repetat de femeia care a anunţat că întârzie la serviciu şi a povestit apoi anchetatorilor că între timp angajata se certa în limba română cu un bărbat pe care l-ar fi numit ”monstru”. Șefa femeii nu este singura care a auzit-o pe Anca numindu-şi astfel partenerul de viaţă. Şi prietenele femeii au relatat anchetatorilor că Anca avea probleme maritale, că îl considera ”un monstru” pe soţul ei şi că voia să divorţeze. Cei doi aveau împreună o fetiţă de 13 ani.

Vecinii nu ştiau nimic despre problemele cuplului şi au fost şocaţi să afle ce se întâmplase. Unul dintre ei, Robert Mckendree, a declarat că "e o nebunie, erau oameni cu adevărat liniştiţi, uneori îi vedeam udând iarba sau tunzând gazonul”.

Soţul victimei a fost şi el internat şi în spital. Experţii americani de la Harris County Institute of Forensic Sciences au decis ulterior că moartea femeii a fost cu siguranţă o crimă, iar investigatorii au stabilit că soţul a fost responsabil pentru faptă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O câmpulungeancă a murit strangulată în Texas.
 Vizualizări articol: 5770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O câmpulungeancă a murit strangulată în Texas3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei