Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2014 - Anul XIX, nr. 269 (5778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme financiare

Bioenergy mai are biomasă pentru asigurarea căldurii sucevenilor timp de zece zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea căldurii şi apei calde în municipiul Suceava riscă să fie din nou întreruptă, spre finele lunii noiembrie, dacă producătorul de energie termică nu va încasa parţial din datoriile restante, pentru a putea face noi stocuri de biomasă.

Directorul firmei Bioenergy Suceava, Vasile Ilie, a precizat că furnizarea de energie termică este pusă în pericol de un blocaj al banilor care ar trebui să vină de la populaţie, pentru ceea ce s-a consumat până acum.

„Stocurile de biomasă pe care le avem ne sunt suficiente pentru aproximativ zece zile. Dacă în acest interval de timp nu încasăm ceva din datoriile restante, suficient pentru a reface stocurile de combustibil, există riscul să fie oprită furnizarea căldurii”, a spus reprezentantul producătorului de energie termică.

Conform acestuia, din momentul în care Bioenergy a repornit centrala, achiziţionând din fonduri proprii o nouă cantitate de material lemnos, suficientă pentru furnizarea de energie termică timp de aproximativ o lună de zile, bani de la populaţie nu au mai ajuns la ei.

„În afara celor două milioane de lei alocate de Guvern şi a unui milion de lei primit de la bugetul local al Primăriei Suceava, în contul subvenţiei plătite de municipalitate pentru energia termică furnizată populaţiei, alţi bani nu au mai ajuns la Bioenergy”, a spus Vasile Ilie, care a precizat că restanţele pe care le au de încasat de la Termica, la zi, sunt de aproximativ 14 milioane de lei (140 de miliarde de lei vechi).

În luna octombrie, noua centrală termică, realizată în urma unei investiţii de aproape 90 de milioane de euro, a fost oprită, mai bine de două săptămâni, tocmai din cauza lipsei de combustibil, situaţie la care s-a ajuns din cauza datoriilor imense acumulate pentru energia termică furnizată iarna trecută.

Conducerea Bioenergy spune că are semnale clare că în ultima lună încasările de la populaţie au fost destul de bune, doar că banii nu au ajuns şi la ei, ci s-au „poticnit” pe parcurs.

„Problema este la Termica, care nu a virat decât banii încasaţi de la Guvern şi de la primărie”, consideră directorul Bioenergy, care speră ca plăţile pentru facturile restante să fie făcute la timp, încât să poată fi cumpărată biomasă, fără a fi afectate procesul de producţie şi, indirect, populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare, adică peste 20.000 de familii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bioenergy mai are biomasă pentru asigurarea căldurii sucevenilor timp de zece zile.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bioenergy mai are biomasă pentru asigurarea căldurii sucevenilor timp de zece zile3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule trimis de
(18 nov 2014, 13:53:10
ALO DNA cind o sa doriti sa verificati asa zisele vinzari de teren de la primarie cet bioenergy, sau aveti rude cumatri si politiceni cu dosare din TRASATE din start cu NUP

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei