Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 feb 2014 - Anul XIX, nr. 29 (5538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Motivaţie

Obligat să achite daune morale de 100 de milioane de lei vechi, a devenit din contestatar susţinător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intrat în atenţia publicului ca tatăl care nu şi-a lăsat timp de şase luni copiii la şcoală în semn de protest faţă de presupuse abuzuri ale unui fost director al şcolii din Horodnic de Jos, Dan Olenici revine în presă pentru retractarea tuturor acuzaţiilor aduse profesorului Gheorghe Andrişan. În scrisoarea înregistrată la redacţie, Olenici scrie „recunosc prin prezenta că toată campania de denigrare constând în reclamaţii adresate Inspectoratului Şcolar Suceava şi altor organe ale statului, începând cu anul 2010 şi în prezent, la adresa profesorului Andrişan Gheorghe, fost director la Şcoala Gimnazială IG Sbiera Horodnic de Jos din 20 noiembrie 2008 şi până în 31 august 2013, am făcut-o la îndemnul primarului comunei Horodnic de Jos, Onică Petrică, care mi-a promis diverse avantaje”. „Domnul primar şi-a motivat solicitarea faţă de mine, de a-l reclama pe fostul director, deoarece dorea schimbarea acestuia şi numirea în funcţie a unui cadru didactic membru PDL. Prin această sesizare retractez toate calomniile şi reclamaţiile la adresa fostului director Andrişan Gheorghe şi solicit, în calitate de părinte, revenirea acestuia pe funcţia de director la Şcoala Gimnazială IG Sbiera Horodnic de Jos. Precizez că revenirea domnului director este aşteptată de majoritatea părinţilor elevilor acestei şcoli”, se mai arată în scrisoarea lui Dan Olenici.

Concomitent, acesta mai face şi o sesizare în legătură cu amenajarea unei săli de sport la şcoală, fără autorizaţie de construcţie, în cursul anului 2013.

Contactat în legătură cu aceste acuzaţii de instigare la calomnie, primarul Petre Onică (PDL) ne-a declarat că a rămas fără cuvinte. „Nu vreau să fiu amestecat în mizeriile dintre Andrişan şi Olenici. Vă întreb doar dacă dvs. credeţi că în această scrisoare este vocabularul lui Olenici. Nu am nimic de comentat, eu m-am săturat de porcăriile lor”, a afirmat primarul, care a mai precizat că actualul director al şcolii nici măcar nu este membru PDL, ci face parte din USL.

 

Ping-pong cu acuzaţii

Ultimele evenimente din viaţa celor doi foşti adversari, Andrişan şi Olenici, pot da însă o explicaţie pentru această surprinzătoare schimbare de atitudine.

La o zi după ce a fost mediatizat cazul copiilor Olenici, pe care părinţii nu i-au lăsat la şcoală vreme de şase luni, Judecătoria Rădăuţi s-a pronunţat în procesul de calomnie intentat de profesorul Andrişan lui Dan Olenici, obligându-l pe acesta din urmă la plata unor despăgubiri morale în sumă de 100 de milioane de lei vechi.

În cursul acestei săptămâni, profesorul Andrişan a demisionat din funcţia de director al şcolii din Horodnic de Sus, pe care o deţinea din septembrie 2013, în urma unei dispute cu primarul acestei comune. De ieri, la şcoala din Horodnic de Sus este numit un alt director.

L-am întrebat, ieri, pe profesorul Andrişan dacă l-a contactat pe Olenici şi dacă are vreo legătură cu scrisoarea de retractare a acuzaţiilor, iar răspunsul profesorului a fost negativ. Ba chiar a spus că intenţionează să facă recurs şi să solicite majorarea sumei pentru despăgubiri, la 800 de milioane de lei. Totuşi, a afirmat el, dacă Olenici „şi-a tras pe samă” şi se confirmă că el este autorul scrisorii primite la redacţie, este dispus să renunţe şi la cele 100 de milioane de lei vechi. „Dacă el a scris, nu mai vreau cei 100 de milioane de lei şi nici nu mai merg mai departe”, a spus profesorul.

În privinţa revenirii la şcoala din Horodnic de Jos, Andrişan ne-a declarat că este titular la ambele şcoli şi ar fi normal să-şi primească orele şi în această comună, cu atât mai mult cu cât motivul mutării sale în comuna vecină- conflictul cu Dan Olenici- a dispărut.

Întrebat dacă în ultimul timp a stat de vorbă cu profesorul Andrişan, Dan Olenici ne-a declarat, ieri, că da, dar că nu profesorul i-a cerut să scrie scrisoarea către ziar. De asemenea, el a mai spus că, de câte ori i se plângea primarului din Horodnic de Jos în legătură cu Andrişan, acesta îi spunea mereu să se adreseze instanţei de judecată. „Primarul m-a îndemnat, el a făcut tot răul”, a mai afirmat Dan Olenici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obligat să achite daune morale de 100 de milioane de lei vechi, a devenit din contestatar susţinător.
 Vizualizări articol: 5134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Obligat să achite daune morale de 100 de milioane de lei vechi, a devenit din contestatar susţinător2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei