Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 feb 2014 - Anul XIX, nr. 29 (5538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Reparaţii în valoare de peste 300.000 de lei, la Centrul de plasament „Universul Copiilor” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul de plasament „Universul Copiilor” din Rădăuţi urmează să demareze lucrări de reparaţii, recompartimentare şi reabilitare termică în valoare de 316.752 de lei. Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că în această perioadă se execută studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru lucrările de construcţii, în vederea implementării proiectului “Recompartimentare, reparaţii şi reabilitare termică la Centrul de plasament Universul Copiilor Rădăuţi”. 90% din finanţare provine din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) şi 10% sunt bani de la Consiliul Judeţean Suceava.

Tot cu bani de la Ministerul Muncii, Protecţia Copilului Suceava a realizat lucrări de reparaţii, construcţii la alte centre din judeţ. „Au fost executate lucrări de construcţii, în proporţie de 30%, pe proiectul Reabilitare termică la Complexul Terapeutic <Amadeus Siret>, în valoare de 225.324 de lei, din care 90% finanţare de la bugetul MMFPSPV şi 10% finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava”, a explicat şeful Protecţiei Copilului.

 

Investiţii în centrele de reabilitare pentru adulţi

Nici persoanele adulte din centrele sociale sucevene nu au fost uitate de conducerea Protecţiei Copilului, care a accesat fonduri pe proiecte sau din sponsorizări (persoane fizice, instituţii publice şi fundaţii, care au donat alimente şi produse de curăţenie),  pentru a creşte calitatea vieţii persoanelor asistate în centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică.

„Centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică au fost sponsorizate de fundaţii şi au fost finalizate activităţile de proiectare, iar lucrările de construcţii sunt în stadiul de contractare, în cadrul proiectului <Refuncţionalizare, construcţii şi reparaţii, dotări la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Costâna>, în valoare de 2.155.572 de lei, din care 90% finanţare de la bugetul MMFPSPV şi 10% finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava”, a declarat Adomniţei.

Anul trecut, au fost executate lucrări de construcţii, în proporţie de 35%, pe proiectul “Construcţii, reparaţii şi amenajări la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Zvoriştea”, proiect în valoare de 1.112.402 lei, din care 90% finanţare de la bugetul MMFPSPV şi 10% finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava.

 

Direcţia de Asistenţă Socială nu are nici un centru pentru bătrâni

În structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava funcţionează şapte centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică şi o locuinţă maxim protejată, prin serviciile cărora sunt ajutate 863 de persoane adulte cu dizabilităţi.

„În momentul de faţă, avem peste 50 de cereri de internare în centre de recuperare şi numeroase cereri de internare în cămine de bătrâni. Din păcate, nu avem în structura Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava cămine de bătrâni. Au existat, în structura Direcţiei, două cămine de bătrâni la Zvoriştea şi Pojorâta, dar au fost transformate, în anul 2010, în centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, probabil plecând de la considerentul că finanţarea pentru căminele de bătrâni se face exclusiv de la bugetele locale, pe când în cazul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică  finanţarea vine din partea Ministerului Muncii şi din partea Consiliului Judeţean Suceava”, a completat Adomniţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reparaţii în valoare de peste 300.000 de lei, la Centrul de plasament „Universul Copiilor” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reparaţii în valoare de peste 300.000 de lei, la Centrul de plasament „Universul Copiilor” Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei