Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat majorarea a şase taxe şi tarife

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean sucevean a aprobat în şedinţa de ieri majorarea a şase taxe şi tarife pentru anul 2013 care ţin de competenţa Consiliului Judeţean. În cadrul şedinţei, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că modificarea nivelului unor taxe şi tarife, precum şi actualizarea nivelului de impozitare s-a făcut în baza prevederilor unei Hotărâri de Guvern din data de 27 decembrie 2012. Nechifor a explicat că din totalul taxelor şi tarifelor care ţin de competenţa Consiliului Judeţean Suceava pentru anul 2013, doar în cazul a şase cazuri a fost necesară creşterea lor. Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că nu este vorba despre o majorare a acestor taxe şi tarife, ci de aducerea lor la nivelul minim prevăzut prin Hotărârea Guvernului României de la sfârşitul anului trecut.

Potrivit deciziei Consiliului Judeţean de ieri, taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în mediul urban pentru clădirile cu o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi a crescut de la 12 lei la 14 lei, iar taxa de furnizare de date de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava se modifică de la 1 leu/persoană la 5 lei/persoană.

De asemenea, s-au majorat valorile de impozitare a clădirilor de la 806 lei/mp la 935 lei/mp în cazul clădirilor cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă sau din orice materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic care au instalaţii de apă, canalizare, electrice şi încălzire, şi de la 478 lei/mp la 555 lei/mp în cazul aceloraşi clădiri, dar care nu au astfel de instalaţii. Pentru clădirile cu pereţi exteriori din lemn, din piatră naturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic cu instalaţii de apă, canalizare şi încălzire, valoarea de impozitare a crescut de la 219 lei/mp la 254 lei/mp, iar pentru acelaşi tip de clădiri, însă fără aceste utilităţi, valoarea impozabilă a crescut de la 137 lei/mp la 159 lei/mp. Potrivit hotărârii CJ Suceava, au fost majorate valorile de impozitare şi pentru clădirile anexe  construite din materialele menţionate anterior.

„Nu am modificat taxele pe ansamblu.Este vorba despre o modificare a unei taxă de furnizare date, un lucru pe care nu ni-l doream foarte mult, dar când o taxă este de 1 leu pentru a furniza anumite date informatice, probabil că nici munca şi nici curentul nu pot fi acoperite din acel leu. Practic s-a adus acest nivel de la 1 leu la 5 lei, care asigură, dacă vreţi, ca această taxă să nu fie în pierdere pentru stat. Noi nu câştigăm foarte mult din această taxă”, a declarat Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că şi în cazul modificării taxei pentru eliberarea certificatului de urbanism există puţine situaţii în care s-au solicitat astfel de certificate pentru clădiri cu o suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi. „Dar şi această creştere este de la 12 la 14 lei şi nu cred că este o taxă crescută foarte mult. În rest plafoanele au rămas aceleaşi. Mai apare doar modificarea valorii de impozitare care s-a operat în conformitate cu Hotărârea de Guvern, şi care pune în acord valoarea unei clădiri la nivelul actual, ţinând cont de modificarea pieţei imobiliare”, a explicat Nechifor, care a adăugat că modificarea acestor valori de impozitare va avea ca efect şi o creştere a impozitului pe clădiri pe care îl vor plăti cetăţenii.

 

Consilierii PDL au votat împotriva majorării celor şase taxe şi tarife

Hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost aprobată majorarea celor şase taxe şi tarife a fost adoptată cu 19 voturi pentru şi zece împotrivă. Pentru modificarea acestor taxe şi tarife au votat consilierii USL şi PP-DD, voturile împotrivă aparţinând consilierilor PDL. De altfel, liderul consilierilor PDL din deliberativul judeţean sucevean, Vasile Ilie, s-a declarat nemulţumit de creşterea acestor taxe şi tarife. Ilie a subliniat că reprezentanţii PDL vor vota anul acesta doar pentru  creşterea pensiilor şi salariilor, dar şi pentru scăderea taxelor şi impozitelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a aprobat majorarea a şase taxe şi tarife.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat majorarea a şase taxe şi tarife4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
( 4 ian 2013, 15:57:58
ai naibii PDL-isti...sunt impotriva.."jos Boc":))
2.   'radu-mamii' faci nani? trimis de
( 4 ian 2013, 18:03:51
''radu-mamii'' faci nani, cand ai tai deja au trecut la ofensiva de crestere a preturi, sau acum nu se pune?
Gaze naturale, energie electrica , accize marite,etc iti spun ceva aceste ''povesti'' , sau tot ''excrocii de PDL-isti sunt vinovati de cele asumate de usl-asi?
Era de asteptat ca nu va curge lapte si miere , cum au promis ei in campanie, dar prostimea care i-a votat simte pe propria-i piele , iar daca le va da 10 lei la pensie, vor plati inzecit prin scumpirile anuntate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei