Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ primar

Manualele auxiliare, ajutor pentru elevii clasei pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Manualele auxiliare de la clasa pregătitoare au fost bine primite de elevi şi de profesorii institutori ai acestora. Ele sunt pline de imagini şi de jocuri menite să dezvolte creativitatea micilor şcolari, iar preţurile lor nu foarte mari le-au făcut destul de atractive pentru profesori şi elevi.

Învăţătoarea Carmen Turcu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, referindu-se la acest subiect, a declarat: „Manualele auxiliare au fost alese de profesorii institutori împreună cu părinţii elevilor, după o evaluare iniţială de două săptămâni, oferta de manuale fiind variată, alegerea făcându-se în funcţie de nevoile clasei şi, nu în ultimul rând, în funcţie de preţul de achiziţie”.

Aceasta a mai declarat că manualele auxiliare sunt o idee foarte bună, deoarece pregătesc elevii pentru clasa I, mai ales că mulţi dintre ei nu frecventau grădiniţa. Lucrul cu manualele se face intercalat cu jocurile de socializare şi de verbalizare, rezultatul încântându-i atât pe copii, cât şi pe părinţi.

Manualele alternative, variate şi atractive

Conform învăţătoarei Camelia Maftei, de la aceeaşi unitate de învăţământ, manualele respectă foarte bine particularităţile de vârstă, copiii învaţă bine după ele, sunt disciplinaţi la lucru şi fiecare încearcă să completeze caietul auxiliar astfel încât să arate cât mai frumos.  

O părere asemănătoare are şi învăţătoarea Tatiana Chindriş, de la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava, care spune că „elevii lucrează uşor şi plăcut din manuale, exerciţiile fiind variate şi atractive, ei lucrând după ceva asemănător şi la grădiniţă. Au fost achiziţionate doar manualele aprobate de Ministerul Educaţiei, în număr de patru, şi care au un preţ accesibil, acesta fiind, cu aproximaţie, de 10 lei fiecare”.

Învăţătoarea Ioana Ciornei, de la aceeaşi şcoală, s-a arătat încântată de caietele auxiliare, deoarece cu ajutorul lor elevii îmbină jocurile şi imaginile cu scrisul.

Deşi nu sunt obligatorii, părinţii nu s-au opus achiziţionării acestora, ele devenind indispensabile. Părerile părinţilor sunt în favoarea utilităţii manualelor, observând reacţia copiilor, care povestesc acasă cu plăcere despre acestea, după cum ne-a declarat Ligia Predescu, preşedinta consiliului elevilor şi deopotrivă mamă a unui elev de la clasa pregătitoare.

Orarul elevilor de la clasa pregătitoare include disciplinele: comunicare în limba română, educaţie pentru societate, religie, matematica şi explorarea mediului, muzică şi mişcare, TIC, educaţie fizică şi sport, consiliere, arte vizuale şi lucru manual.

Începând cu acest an şcolar, în judeţul Suceava s-au înfiinţat 302 clase pregătitoare, cu 4.757 de elevi. În cazul a 68 de astfel de clase din judeţul Suceava, elevii învaţă la un loc cu cei din clasa întâi, întrucât în unele şcoli, din cauza numărului mic de elevi, s-a luat măsura derulării de învăţământ simultan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manualele auxiliare, ajutor pentru elevii clasei pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manualele auxiliare, ajutor pentru elevii clasei pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei