NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

Peste 4.000 de bilete vândute, în trei seri de rock, în Cetatea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.000 de bilete au fost vândute în cele trei seri de rock, în Cetatea Sucevei, la ediţia a II-a a Festivalului internaţional „Bucovina Rock Castle”, desfăşurat în perioada 23 – 25 august. „A fost un festival de primă mână”, au spus organizatorii, concluzia fiind întărită şi de artiştii care au evoluat pe scenă, dar şi de public. „Pornit cu un buget foarte mic anul trecut, buget care a sporit cât de cât anul acesta, Festivalul <Bucovina Rock Castle> a fost unul de primă mână şi nu o spun doar eu, ci au spus-o şi invitaţii.

Membrii trupei Kumm au spus pe scenă, în faţa publicului, că dacă o ţinem tot aşa putem deveni cel mai bun festival de rock din Europa de Sus - Est”, ne-a spus scriitorul Ion Drăguşanul, „creierul şi inima festivalului”, care, alături de Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, „junele” Andi Drăguşanul, directorul artistic al festivalului, Mihnea Blidariu, preşedintele festivalului, şi prezentatorul evenimentului, profesorul şi jurnalistul Doru Popovici, promit să continue povestea rock între zidurile Cetăţii de Scaun a Sucevei şi în anii următori.

 

Necesitate: suplimentare de buget pentru festival

Ion Drăguşanul a mai completat că dacă anul viitor bugetul va fi suplimentat măcar cu 40% şi va exista implicare şi din partea Primăriei Suceava, Festivalului internaţional „Bucovina Rock Castle” va putea rivaliza cu orice festival rock din ţară, festivaluri cu tradiţie, şi, a completat scriitorul, „vom putea atrage public iubitor de rock din toată ţara”.

La această ediţie a festivalului rock din Cetatea Sucevei, pe lângă suceveni, s-au aflat în public iubitori de muzică rock veniţi din aproape toate judeţele Moldovei, unii dintre ei alegând să vină la Suceava cu corturile, formând „un orăşel colorat al corturilor”. 

Fiecare trupă care a concertat în Şanţul de apărare al Cetăţii Sucevei a avut publicul ei. Trupele venite din străinătate, Dubioza Kolektiv, din Bosnia, şi Alternosfera, din Republica Moldova, au creat o atmosferă extraordinară în Cetate, fiind mult aşteptate de public. Chiar dacă fiecare invitat a dat tot ce a avut mai bun pe scenă, adunând public şi aplauze îndelungi, de departe trupa care „captat” cel mai mult public la concertul a fost trupa Kumm, din Cluj. O impresie foarte bună au lăsat şi trupele Speak Floyd, Chilli Familli, Relative. Fără a minimiza valoarea uneia sau alteia dintre trupele aflate la această ediţie a festivalului de rock, toate şi-au adus contribuţia pentru succesul absolut al evenimentului (Speak Floyd, Acid, D’eagle, Relative, Okra, Alternativ Quartet, Chilli Familli, Implant Pentru Refuz, Travka, Luna Amară, Coma, Dubioza Kolektiv, Crosside, Astero, Mushroom Story, Blazzaj, Kumm, Alternosfera).

 

Pentru viitor:  un festival „armonios valoric, cu trupe sensibil egale”

Un bilet de intrare la Festivalul Internaţional „Bucovina Rock Castle” (organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina”, având un buget de aproximativ 1,1 miliarde de lei vechi) a fost de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

Emil Ursu ne-a spus: „este clar, după această ediţie, trebuie să continuăm şi să ne gândim deja la ediţia de anul viitor. Festivalul de rock s-a desfăşurat la un nivel calitativ înalt, care te obligă să continui. Publicul a fost în majoritate tânăr, dar fiecare seară a fost diferită, cu muzică diferită, cu spectatori care au ştiut exact pentru cine au venit”.

Scriitorul Ion Drăguşanul a completat că ar vrea, pe viitor, ca acest festival să fie „armonios valoric, cu trupe sensibil egale, cu un buget îmbunătăţit şi cu o implicare a oraşului, pentru a putea aduce trupe de primă mână la Suceava, pentru a deveni cel mai bun festival de rock din ţară şi, de ce nu, din Europa de Sud –Est. Vom fi mai atenţi şi în selectarea trupelor foarte tinere, care să concerteze în festival”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de bilete vândute, în trei seri de rock, în Cetatea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Peste 4.000 de bilete vândute, în trei seri de rock, în Cetatea Sucevei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei