Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Trofeul „Lira de Aur” rămâne la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trofeul „Lira de Aur” rămâne la Suceava, după ce eleva Loredana Hreceniuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a câştigat trofeul celei de-a XXXIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, desfăşurat în perioada 8 – 10 iunie, când Suceava a devenit „capitala muzicii instrumentale”. Suceveanca, elevă în clasa a X-a A, a câştigat, pe lângă marele trofeu, după o interpretare de excepţie la oboi, şi un premiu în valoare de 1.000 de euro, premiu acordat de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”.

 

În fruntea clasamentului

Anul trecut, câştigătoarea trofeului a fost Dinuţa Elena Costache, colegă de clasă cu actuala câştigătoare a competiţiei. Directoarea Colegiului „Ciprian Porumbescu”, profesoara Marielena Pancu, ne-a spus că nu este întâmplător rezultatul de excepţie obţinut de eleva Loredana Hreceniuc. „Este o elevă foarte serioasă, silitoare, sensibilă, inteligentă, olimpică şi ne mândrim cu astfel de elevi”, a completat profesoara Marielena Pancu.

Printre cei mai buni concurenţi ai acestei ediţii se numără şi suceveanul Mihail Ciprian Reuţ - vioară, elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonat de profesoara Cristina Ungureanu, profesor corepetitor Johannes Onesciuc, care a primit Premiul Special „Pro Muzica”. Tot în fruntea clasamentului s-au aflat şi elevii Valentin Malaneţchi - pian, Liceul Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” Chişinău, coordonat de profesoara Tatiana Sviridov, care a obţinut Premiul Asociaţiei Culturale „Lira de Aur”; Vlad Ionuţ Dănilă - fagot, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, care a obţinut Premiul „Ciprian Porumbescu”; Jeffery Macsim - pian, de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, coordonat de profesoara Ana Maria Sorocan, care a obţinut Premiul Special „Pro Muzica”; Ştefan Guţu – pian, elev al Şcolii Generale Nr. 3 Piatra Neamţ, coordonator lector universitar doctor Mihaela Spiridon -  Premiul Special „Pro Muzica”.

 

„Lira de Aur”, „nestemata festivalului european”

Festivitatea de decernare a Marelui Trofeu „Lira de Aur” şi a premiilor speciale a avut loc ieri, începând cu ora 12:30, la Sala Dom Polski, în prezenţa unui public numeros. Din punct de vedere financiar, concursul este susţinut de Primăria municipiului Suceava şi de Consiliul Local Suceava. La ediţia din acest an a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, cel mai longeviv concurs de profil din România, au participat 130 de concurenţi. Juriul competiţiei internaţionale a fost format din personalităţi din lumea muzicală. Profesorul univ. dr. Viorel Munteanu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, preşedintele onorific al juriului, a spus ieri, la finalul concursului: „Mă bucuros că la Suceava se scrie în continuare istorie. <Lira de Aur> este un concurs recunoscut, care creşte an de an. În fiecare an descoperim noi talente”.

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Victoria Melnic, preşedintele juriului din acest an, a felicitat organizatorii competiţiei, pe participanţi, pe profesorii care i-au pregătit şi pe părinţii care şi-au susţinut copiii pentru a ajunge la acest nivel. Directorul Centrului Cultural Bucovina, profesorul Sever Dumitrache, a spus, la rândul său, că „Lira de aur” este un concurs „pe cât de longeviv, pe atât de serios, care promovează muzica bună”. Sever Dumitrache a completat că „Lira de aur” a înnobilat Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, ediţia a II-a, „a fost nestemata festivalului european”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul „Lira de Aur” rămâne la Suceava.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trofeul „Lira de Aur” rămâne la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei