Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele cazuri

Copil de 2 ani în comă, după ce s-a otrăvit cu ciuperci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un copil de 2 ani a intrat în comă şi a fost internat la Reanimare, după ce s-a otrăvit cu ciuperci necomestibile. În stare gravă se află şi părinţii minorului, de 34 şi respectiv 33 de ani, care, de asemenea, au fost spitalizaţi. Cei trei, membri ai unei familii din Cluj-Napoca, au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în noaptea de sâmbătă, în jurul orei 3.30, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Odată cu cei trei turişti, din cauza intoxicaţiei cu ciuperci, în această unitate sanitară au ajuns şi gazdele acestora, două femei şi un bărbat, de 35, 57 şi respectiv 34 de ani, din Suceava, dar care n-au necesitat internare.

Pacienţii s-au prezentat la spital cu greţuri, vărsături şi dureri abdominale, în starea cea mai gravă aflându-se minorul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat: „Copilul se afla în comă profundă şi a necesitat intubare şi ventilare artificială. A fost internat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar spre dimineaţă starea sa s-a ameliorat. Sperăm să-şi revină şi să nu apară disfuncţii hepatice şi renale”.

 

Un pacient intoxicat cu ciuperci poate ajunge să facă dializă pentru tot restul vieţii

Este primul caz de intoxicaţie cu ciuperci din această vară înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, medicii aşteptându-se ca numărul pacienţilor de acest gen să crească în perioada următoare. Doctorii avertizează că toxinele din ciupercile necomestibile afectează ficatul şi rinichii, prin efecte ireversibile. Un pacient intoxicat cu ciuperci poate ajunge să facă dializă pentru tot restul vieţii, spun medicii.

Simptomele intoxicaţiilor cu ciuperci pot să apară după o perioadă de incubaţie scurtă (minim 15 minute şi maxim trei ore) sau după o perioadă de incubaţie lungă (cel puţin 12 ore de la consumul ciupercilor). Simptomele pot consta în scăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, dureri abdominale, greţuri, vărsături, tulburări gastrointestinale, micşorarea pupilei, transpiraţii, icter, hemoragii, afecţiuni hepatice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 2 ani în comă, după ce s-a otrăvit cu ciuperci.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil de 2 ani în comă, după ce s-a otrăvit cu ciuperci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei