Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Start

Absolvenţii de liceu dau azi prima probă a examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 7.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Evaluarea candidaţilor începe astăzi, cu prima probă de examen, cea orală, de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română. Proba este una care cu siguranţă nu va pune probleme candidaţilor, întrucât simpla prezenţă te face admis, având în vedere că testarea nu este notată, candidatul primind doar un calificativ. În ceea ce priveşte numărul de absolvenţi care dau această probă, acesta va fi, cu siguranţă, mai mic decât cel al numărului total de candidaţi înscrişi la bacalaureat, întrucât unii dintre ei au susţinut testarea în anii anteriori şi acum aceasta le este echivalată.

În judeţul Suceava, examenul se dă în 22 de centre de testare, toate sălile de clasă fiind monitorizate cu camere video.

Programată iniţial să înceapă de la ora 9:00, prima probă a examenului de bacalaureat a fost decalată cu trei ore din cauza alegerilor locale, care s-au derulat ieri, cele mai multe dintre centrele de examen din Suceava fiind şi secţii de votare.

6.824 de absolvenţi de clasa a XII-a vor trece în următoarele săptămâni prin focul examenului de bacalaureat. 6.087 dintre aceştia sunt absolvenţi ai promoţiei curente, iar 737 de absolvenţi sunt din anii anteriori.

Prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română începe azi şi se încheie pe 13 iunie. De pe 18 şi până pe 22 iunie este programată cea de-a doua probă orală, de evaluare a competenţelor digitale, iar între 25 şi 27 iunie candidaţii vor susţine proba practică, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă a bacalaureatului se dă pe 2 iulie, la limba şi literatura română. Pe 4 iulie candidaţii vor susţine examen  la proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie vor da testare la proba la alegere din cadrul profilului.

Pe 8 iulie se vor afişa primele rezultate, înainte de contestaţii. O zi mai târziu, pe 9 iulie, între orele 8:00-12:00, se vor putea depune contestaţii, urmând ca acestea să fie analizate şi rezolvate până pe 13 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii de liceu dau azi prima probă a examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Absolvenţii de liceu dau azi prima probă a examenului de bacalaureat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei