Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doar raţiuni economice

CFR condamnă la izolare un sat întreg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 360 de oameni vor rămâne izolaţi de la 1 noiembrie. Iar pentru asta trebuie să le „mulţumească” celor de la CFR Călători, care au decis să închidă linia Floreni - Dornişoara. Motivul pentru care reprezentanţii CFR anulează trenurile care circulau pe această rută ar fi acela că pierderile sunt prea mari, iar numărul călătorilor a scăzut prea mult.

În schimb, Elisei Todaşcă, primarul din Poiana Stampei, comună pe teritoriul căreia se află satul Dornişoara, spune că prin această măsură o întreagă comunitate este condamnată la izolare.

„În Dornişoara trăiesc 363 de oameni, iar dacă CFR-ul pune în practică ce şi-a propus, adică închiderea liniei, va fi vai de capul lor. Nu au nici un alt mijloc de transport la dispoziţie şi, practic, vor rămâne izolaţi. Plus că mai sunt şi copii care merg la şcoală şi acum nu vor avea efectiv cu ce ajunge la ore. Nu se poate să se închidă această linie aşa. Ar fi o crimă”, a precizat Elisei Todaşcă.

Pe traseul dintre Vatra Dornei şi Dornişoara circula un automotor construit în 1940 şi modernizat ulterior. Durata unei călătorii era de aproximativ o oră şi jumătate, iar trenul circula doar în timpul săptămânii, fiind astfel extrem de util pentru navetişti şi elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR condamnă la izolare un sat întreg.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
CFR condamnă la izolare un sat întreg4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine plateste? trimis de
(26 oct 2011, 14:16:55
Bine, sa nu se inchida... Dar plateste domnul primar costurile de functionare a liniei ferate? Cati dintre navetisti plateau si cati mergeau pe gratis sau "cu nașul"?
2.   ... trimis de
(26 oct 2011, 17:56:53
INCREDIBIL!

Domnule Flutur, salvați situația!
3.   D[ohfklflgv trimis de
(26 oct 2011, 23:24:10
De nu stiu cati ani au pus anunturi in tren daca vreun prost a citit, cumpara-ti bilet daca vrei ca trenul sa nu fie scos. Asta e consecinta necumpararii de bilet. Daca-i dai la nas degeaba ii dai, si culmea CFR-u plateste angajati cu rolul de hoti, care in loc sa-ti taie bilet, te fura de la spate fara mila.
CFR-ul nu se va autoredresa pana cand nu se vor schimba generatiile, sefimea si angajati, cu hoti de la mic la mare nu se poate aduce profit. Da-ti toti CFR-istii hoti afara, inaspriti controalele, pedepse mai mari si angajati oameni noi mai corecti!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei