Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Mitocănia unui miliardar român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimii 20 de ani ne-au împroprietărit ţara cu o clasă de bogătani la prima generaţie în pantofi. Ciuruiţi de complexe, cel mai dureros fiind complexul intelectual, ei s-au acoperit de diplome vândute fără jenă de universităţile private, sperând că astfel îşi vor pune o proteză în locul lipsei de educaţie. Nu au reuşit, carenţele educaţionale transformându-li-se într-o mojicie care izbucneşte în cele mai inofensive împrejurări.

Unul dintre aceşti miliardari la prima generaţie în pantofi – proprietar de hoteluri, mall-uri şi posturi de televiziune, pe deasupra mason sprijinit discret de un serviciu secret important românesc – îşi dă în vileag mitocănia printr-un gest de la care nu vrea – sau nu poate – să se abţină: scărpinatul între deştele de la picioare.

Nu e nici o glumă: oriunde s-ar afla – într-o şedinţă a consiliului său de administraţie sau pe terasă la o bere – omul se descalţă de pantofi şi de şosete şi continuă discuţia exercitându-şi în paralel acţiunea de scărpinare. Din când în când, îşi mai desprinde câte o pieliţă de prisos pe care, pentru a o recicla, o duce în gură şi o înghite ca pe o stridie, deşi fără să stoarcă pe ea puţină lămâie.

Ştim, din cei şapte ani de acasă, că sunt anumite lucruri care se fac fără martori; între ele, se înscrie şi scărpinatul nasului sau al degetelor de la picioare. Dar miliardarul nostru nu se sinchiseşte de asemenea legi nescrise. Dacă el ignoră legile scrise, de ce le-ar da importanţă celor nescrise ?

Pe de altă parte, fiind la prima generaţie în pantofi, pantofii îl jenează. Şi-apoi se vede că aici e vorba de o pasiune în toată regula; altfel, şi-ar da ciupercăria din pantof pe mâna unui dermatolog.

Chestia mişto e că omul se lipise la un moment dat şi de capul belit din fruntea naţională; dar prieteşugul le-a picat, ştiu de ce, dar nu spun. Nu am informaţii dacă în faţa comandantului suprem se descălţa şi trecea la treabă. Probabil că da.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitocănia unui miliardar român.
 Vizualizări articol: 2291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mitocănia unui miliardar român4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei