Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase:Nu susţin actuala formă a bugetului Camerei,cu mărirea fondului la dispoziţia preşedintelui

Miercuri, 26 Octombrie 2011 (17:17:38)

Roberta Anastase precizează că nu susţine actuala formă a bugetului Camerei Deputaţilor care presupune mărirea Fondului aflat la dispoziţia preşedintelui Camerei, precizând că discuţiile pe forma finală a proiectului s-au purtat în perioada în care ea se află într-o vizită oficială în Georgia.

"De aceea, nu înţeleg să fiu făcută responsabilă pentru ceva ce nu am discutat şi nici nu susţin", menţionează Anastase.

Ea a precizat totodată că acest Fond aflat la dispoziţia preşedintelui Camerei Deputaţilor este folosit exclusiv pentru ajutoare materiale acordate personalului din cadrul Secretariatului General al Camerei Deputaţilor, în baza documentelor justificative, în cazuri de boală, deces în familie, dificultăţi financiare şi pentru acţiuni umanitare.

"Fac, de asemenea, precizarea că, la finele anului 2010, a rămas neutilizată, la articolul bugetar «Fond Preşedinte», suma de 22.986,54 RON", se mai arată în comunicat.

PSD nu va vota în plen bugetul Camerei Deputaţilor pe 2012, pe motiv că este "construit pe interese strict electorale", a declarat, miercuri, deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, care este nemulţumit că fondul preşedintelui Camerei este cu 174% mai mare decât în prezent.

Bănicioiu a spus, într-o conferinţă de presă, că el nu va semna, în calitate de chestor al Camerei, acest buget şi că PSD doreşte să tragă un semnal de alarmă înainte ca bugetul să fie adoptat în plen.

"Nu este un buget adaptat la austeritate, este un buget pentru clientela politică, construit pe interese strict electorale, având în vedere că în 2012 sunt alegeri", a precizat Bănicioiu.

El a spus că fondul alocat preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, creşte la 174%, de la 115.000 lei la 200.000 lei şi acest lucru arată că recomandările preşedintelui României şi ale premierului nu sunt respectate. "Dacă Roberta Anastase nu-şi taie banii de protocol, aşa va face şi prefectul şi miniştrii şi orice director", a adăugat Bănicioiu.

Acesta a arătat că Roberta Anastase ar fi putut să suporte măcar un buget ca anul anterior şi că el se aştepta ca aceasta să renunţe la acest fond, mai ales că nu este vorba despre bani pentru deplasări sau primiri oficiale, ci "bani la dispoziţia domniei sale pentru diverse activităţi".

Comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, favorabil, cu majoritate de voturi, proiectul bugetului Camerei pe 2012, acesta fiind cu 5% mai mare decât anul trecut, în sumă de 216,5 milioane de lei.

Proiectul de buget al Camerei urmează să fie supus adoptării plenului Camerei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase:Nu susţin actuala formă a bugetului Camerei,cu mărirea fondului la dispoziţia preşedintelui.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase:Nu susţin actuala formă a bugetului Camerei,cu mărirea fondului la dispoziţia preşedintelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei