Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Consiliul Local al comunei Slatina a fost dizolvat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Slatina a rămas fără Consiliu Local după ce instanţele sucevene au emis o decizie definitivă şi irevocabilă pentru dizolvarea deliberativului local. Solicitarea de dizolvare a Consiliului Local din Slatina a fost făcută în anul 2009 de prefectul judeţului, Sorin Popescu, pe motiv că membrii deliberativului nu au adoptat nici o hotărâre pe parcursul a trei luni consecutive. În urma acestei solicitări, Secţia Comercială de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Suceava a dizolvat de drept Consiliul Local. În cursul zilei de luni, 24 octombrie 2011, decizia a devenit definitivă şi irevocabilă după ce Curtea de Apel Suceava a respins recursul la hotărârea Tribunalului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, Consiliul Local Slatina nu a adoptat nici o hotărâre în lunile iulie, august şi septembrie 2009, fiind întrunite astfel condiţiile pentru dizolvarea de drept. După decizia de luni a Curţii de Apel Suceava, prefectul a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor să stabilească data pentru organizarea alegerii unui nou Consiliu Local. „De asemenea, primarul şi secretarul comunei Slatina au fost informaţi că, până la constituirea noului Consiliu Local, vor rezolva problemele curente ale comunei, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce le revin potrivit legii”, a declarat Monica Tataru.

Ea a mai precizat că alegerile pentru un nou Consiliu Local al comunei Slatina vor fi organizate în termen de 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat dizolvarea.

 

Primarul din Slatina spune că mebrii Consiliului Local sabotau şedinţele

De precizat că lipsa oricărei activităţi a Consiliul Local din Slatina pe parcursul celor trei luni ale anului 2009 a avut drept cauză neînţelegerile existente între primarul comunei, Ilie Gherman, şi consilierii local. De altfel, Ilie Gherman ne-a declarat, în cursul zilei de ieri, că îl bucură decizia instanţei de a dizolva Consiliul Local. Gherman i-a acuzat pe consilierii opoziţiei, respectiv cei din PNL, PSD şi PNG, că sabotează şedinţele de Consiliu Local şi nu vor să adopte nici o hotărâre.

„E foarte bine că s-a întâmplat aşa, pentru că nu îşi făceau treaba. Consilierii nu veneau la şedinţă şi de abia am reuşit să-i adun pe opt dintre ei pentru a aproba bugetul”, a declarat primarul din Slatina. El a mai precizat că, şi în cursul acestui an, activitatea Consiliului Local al comunei a fost aproape inexistentă, consilierii aprobând doar trei hotărâri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local al comunei Slatina a fost dizolvat.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Consiliul Local al comunei Slatina a fost dizolvat4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si noi trimis de
(26 oct 2011, 12:09:44
dar ce numai parlamentarii sa aiba concedi prelungite.
2.   Dizolvarea consiliului local trimis de
(26 oct 2011, 15:32:13
Tot din acest ziar am auzit si de dizolvarea consiliului local Dărmănești, a avut si o hotarâre judecătorească însă din auzite funcționează în continuare. La Dărmănesti sunt alte legi, până când?.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei