Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la începutul anului

Peste 20 de asistenţi maternali suceveni au plecat din sistemul de protecţie a copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele nouă luni ale anului, peste 20 de suceveni şi-au încheiat activitatea de asistenţi maternali şi au părăsit sistemul de protecţie a copilului. Şase dintre ei s-au pensionat, 11 şi-au dat demisia, trei persoane nu au mai solicitat Protecţiei Copilului Suceava reatestarea dreptului de a face meseria de asistent maternal, iar unei persoane i s-a retras atestatul, pentru că din punct de vedere medical nu mai era compatibilă cu această activitate.

 

646 de copii, îngrijiţi de 427 de asistenţi maternali

În acest moment, după cum ne-a spus şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, sunt înregistraţi 646 de copii şi tineri (103 minori au certificate de încadrare în grad de handicap), care beneficiază de o măsură de plasament la unul dintre cei 427 de asistenţi maternali suceveni.

Din numărul total de copii şi tineri aflaţi în plasament, 73 au vârsta cuprinsă între 0-2 ani, 343 de între 2 – 10 ani, 159 de minori au vârsta între 10 – 14 ani, 57  - între 14 – 18 ani şi 14 beneficiari au peste 18 ani. În municipiul Suceava sunt doar 14 asistenţi maternali, care au grijă de 17 copii, patru dintre aceştia fiind cu grad de handicap.

 

Cei mai mulţi „părinţi de profesie”, la Fălticeni

De la începutul acestui an, pentru 76 de copii s-a instituit măsura de plasament la un asistent maternal, iar pentru alţi o sută de copii măsura de plasament la asistent maternal a fost revocată, pe motiv de reintegrare a copilului în familia naturală sau lărgită, adopţie, înlocuirea măsurii plasamentului de la asistent maternal la apartamente sau căsuţe de tip familial, pentru copiii mai mari, în vederea unei vieţi independente.

În fruntea localităţilor cu cei mai mulţi „părinţi de profesie” – 76, se află municipiul Fălticeni, urmat de localitatea Dolhasca – 57, Bogdăneşti – 49, Baia – 44, Siret – 29, Salcea – 24.

Margareta Isăilă ne-a explicat că „îngrijirea familială temporară - serviciul de asistenţă maternală - este o alternativă faţă de plasamentul în instituţii de stat şi oferă copiilor abandonaţi sau cu risc de abandon, îngrijirea într-un mediu familial, care-i oferă siguranţă”. Copiilor abandonaţi li se oferă şansa de a trăi în familia asistentului maternal, de a beneficia de atenţie individualizată pe care, după cum a explicat Margareta Isăilă, „numai familia o poate acorda”.

„Chiar dacă perioada plasamentului în asistenţă maternală este limitată în timp, influenţa ei asupra vieţii copilului poate fi majoră”, a completat şefa Protecţiei Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de asistenţi maternali suceveni au plecat din sistemul de protecţie a copilului.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 20 de asistenţi maternali suceveni au plecat din sistemul de protecţie a copilului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei