Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sărbătoarea pomicultorilor din bazinul pomicol Fălticeni, “Târgul Mărului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 29 -30 octombrie, în Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni se va desfăşura ediţia a VIII-a a sărbătorii pomicultorilor din  bazinul pomicol Fălticeni, “Târgul Mărului”. 

Expoziţia cu vânzare de fructe, utilaje agricole, produse din carne şi preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie, produse de cofetărie şi patiserie va putea fi vizitată sâmbătă începând cu ora 10,00.

Tot sâmbătă, la ora 10,00, va începe un spectacol folcloric în care vor evolua Ansamblurile folclorice ale Clubului Copiilor Fălticeni, Ansamblul Folcloric “Trandafirul” al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Începând cu ora 13,00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor” va avea loc un Concert  - spectacol susţinut de Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Expoziţie de produse, cu vânzare

În zona Pieţei “Nada Florilor” va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11,00, o expoziţie canină. Duminică, 30 octombrie, cele mai frumoase şi mai gustoase mere obţinute în livezile Fălticeniului vor putea fi admirate într-o expoziţie comună a pomicultorilor. Aceasta va fi deschisă până la ora 17,00, vizitatorii putând cumpăra, pe lângă fructe şi legume şi produse din carne şi preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie, produse de patiserie.

De la ing. Mircea Costişevschi, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, am aflat că recoltatul a început pe 3 octombrie şi se va termina până la sfârşitul lunii octombrie dacă timpul va fi de partea pomicultorilor, perioada optimă de recoltare fiind pentru zona Fălticeni 1 – 20 octombrie.

“Asociaţia are peste 300 de hectare şi se tot extinde pentru că se plantează în fiecare an câte 10 – 20 hectare. Este un lucru îmbucurător că se extind livezile, dar plantaţiile se fac prin eforturi proprii, pentru că accesul la subvenţii este greoi şi de cele mai multe ori costisitor”, ne-a spus ing. Mircea Costişevschi.

 

Valorificarea merelor, problema cu care se confruntă pomicultorii

Majoritatea producţiei de mere va fi valorificată în pieţe. Dorinţa producătorilor este ca o parte din merele de la Fălticeni să se regăsească pe băncile elevilor în cadrul programului guvernamental lapte – corn – măr.

“Producătorii de mere din Fălticeni nu au reuşit să intre cu o parte din producţie în supermarketuri, întrucât preţul oferit producătorului este mic. Pe raft preţul include tot felul de taxe, comisioane, iar banii sunt daţi după câteva luni de la livrarea merelor. Sper să livrăm mere în şcoli şi să ne menţinem în continuare pe piaţa liberă”, ne-a declarat ing. Mircea Costişevschi, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni.

Evenimentul din acest weekend de la Fălticeni este organizat de Primăria municipiului Fălticeni în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Judeţean Suceava, Agropomicola Rădăşeni, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Fălticeni şi Centrul Cultural Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoarea pomicultorilor din bazinul pomicol Fălticeni, “Târgul Mărului”.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sărbătoarea pomicultorilor din bazinul pomicol Fălticeni, “Târgul Mărului”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei