Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Etnobotanice şi ţigări de contrabandă, afacerile bătăuşilor care cereau taxe de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă faptele de violenţă, şantaj, taxe de protecţie, cei 11 indivizi acuzaţi că fac parte dintr-o grupare interlopă care au băgat teroare în sătenii din Stulpicani sunt cercetaţi şi pentru alte infracţiuni, de la contrabandă cu ţigări la afaceri cu etnobotanice interzise.

 

Etnbotanice, la discoteci şi baluri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au început urmărirea penală împotriva suspecţilor şi pentru trafic de droguri de mare risc, existând informaţii că membrii grupării se ocupau şi cu vânzarea de etnobotanice în zona Frasin –Gura Humorului –Stulpicani, stupefiantele la pliculeţ fiind vândute la discoteci, baluri etc..

Cât priveşte afacerile cu ţigările de contrabandă, marfa, susţin anchetatorii, era achiziţionată de la contrabandişti din zona Vicovu de Jos, Cacica, Horodnic de Sus, Cajvana, Vama şi vândute ulterior, la un preţ mai mare, altor persoane implicate în afacerile ilicite cu tutun adus din Ucraina sau Republica Moldova.

 

I-au distrus maşina pentru că a refuzat să plătească taxă de protecţie

În privinţa faptelor de violenţă comise de membrii grupării, anchetatorii dau mai multe exemple. Printre acestea, şi cazul unui bărbat din comuna Stulpicani, căruia doi dintre inculpaţi, Alexandru Constantin  Flocea şi Marian Catrinar, i-au cerut suma de 700 de lei drept „taxă de protecţie”, ameninţându-l cu acte de violenţă şi distrugerea bunurilor personale.

Pentru că victima a refuzat să cedeze ameninţărilor celor doi, aceştia şi un alt membru al grupării, Ionel-Remus Şecman, au lovit autoturismul victimei cu bâte de baseball şi pietre, pagubele fiind estimate la circa 4.000 de lei.

 

A sărit la bătaie la jandarmi

O altă faptă de violenţă s-a petrecut pe 22 mai a.c., la „Hora Bucovinei”, manifestare organizată în incinta taberei Bucşoaia, din oraşul Frasin, implicat fiind Alexie Pitişciuc, zis Vâju.

După ce s-a luat la ceartă cu administratorul unei terase, pe motiv că nu a vrut să plătească consumaţia, Vâju a sărit şi la jandarmii veniţi să aplaneze scandalul.

Alexie Pitişciuc, susţin oamenii legii, i-a înjurat şi ameninţat pe jandarmi, încercând să lovească o femeie jandarm, pe care a prins-o de cămaşă, rupându-i epoletul drept.

 

Au ameninţat-o că-i aduc fiul într-o pungă, dacă nu plăteşte o taxă de 800 de lei

Inculpatul George Ştefan Flocea şi fratele său, Alexandru Constantin Flocea, sunt acuzaţi că au fost implicaţi într-un alt episod violent. Pe 10 martie a.c., cei doi au pătruns în curtea unei femei din satul Stulpicani, căreia i-au cerut suma de 800 de lei, care ar reprezenta contravaloarea unor presupuse pagube create la două autoturisme, de către fiul minor al femeii, un adolescent în vârstă de 14 ani.

I-au spus victimei că îi vor aduce copilul în pungă dacă nu le va da cei 800 de lei.

Ulterior, l-au sechestrat şi bătut într-un autoturism pe minorul în cauză, acesta fiind nevoit să sară într-un pârâu, pentru a scăpa din mâinile agresorilor.

 

Legat cu mâinile la spate, lovit cu o bâtă în cap şi tâlhărit

Fraţii Flocea sunt acuzaţi şi că în vara lui 2010, pe 3 iulie, în jurul orei 16:30-17:00, l-au lovit cu o bâtă în cap pe un bărbat, pe care l-au imobilizat apoi prin legarea mâinilor la spate cu o funie şi i-au luat dintr-un buzunar suma de 50 de lei. Victima a fost eliberată abia după 20 de minute. 

Lista acuzaţiilor nu se opreşte aici. Inculpaţii Alexie Pitişciuc şi Ştefan George Flocea au fost puşi sub învinuire şi pentru că la data de 20 aprilie a.c. ar fi luat cu forţa o bicicletă de la un tânăr care se deplasa prin centrul oraşului Frasin. Pentru a-i da înapoi bicicleta, cei doi suspecţi au solicitat suma de 100 de lei de la tânărul pe care îl prădaseră.

 

Şapte membri ai grupării, arestaţi pentru 29 de zile

Aseară, magistraţii Tribunalului Suceava au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a şapte dintre cei care, conform procurorilor DIICOT, sunt principalii membri ai grupării infracţionale.

Este vorba despre Marian Catrinar, în vârstă de 23 de ani, Alexandru Constantin Flocea, de 23 de ani, zis Ali, Ştefan George Flocea, zis Pletosu, de 25 de ani,  Tiberiu Vasile Flocea, zis Baia, în vârstă de 26 de ani, toţi din Stulpicani, Alexie Pitişciuc, zis Vâju, de 33 de ani, din Frasin, Eugen Miftodie Lucuţar, de 27 de ani, din Vama, şi Gheorghe Bogdănel Ciobotar, de 19 de ani din Horodnic de Sus.

De precizat că primii trei erau arestaţi preventiv şi într-un dosar de tentativă de omor, victimă fiind Gavril Dumbravă.

Florin PAIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Etnobotanice şi ţigări de contrabandă, afacerile bătăuşilor care cereau taxe de protecţie.
 Vizualizări articol: 2526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Etnobotanice şi ţigări de contrabandă, afacerile bătăuşilor care cereau taxe de protecţie4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei