Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Final de proiect

Sucevenii pun punct programului ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După trei ani de lucrări chinuitoare, în care multe dintre străzile Sucevei au fost răscolite dintr-un capăt în altul, şanţurile săpate, dar şi gropile rămase în urma constructorilor dând bătăi de cap populaţiei, proiectul ISPA, în valoare de peste 52 de milioane de euro, a ajuns la final, ultimele lucrări fiind făcute săptămâna aceasta.

De altfel, ieri a avut loc şi ultimul comandament ISPA de coordonare a acestui proiect de către administraţia locală, primarul Sucevei, Ion Lungu, spunând că de acum nu îşi mai au rostul aceste întâlniri în fiecare dimineaţă de marţi.

Edilul sucevean a remarcat faptul că, faţă de întâlnirile anterioare, când lista străzilor care nu au fost reparate după finalizarea lucrărilor ISPA se întindea pe mai multe pagini, acum există o singură restanţă, o porţiune de câteva sute de metri pe strada Cuza Vodă. Lungu i-a mustrat pe cei de la TMUCB că nu au făcut până acum şi porţiunea respectivă, dar, în acelaşi timp, le-a dat răgaz până la finele săptămânii, pentru a nu face lucrări de mântuială, pe ploaie.

Pe partea de apă potabilă, atât constructorii, cât şi reprezentanţii ACET au raportat finalizarea lucrărilor ISPA, de ieri noul sistem de furnizare a apei reci intrând în probe, pentru o perioadă de 72 de ore.

La modernizarea reţelelor de canalizare, lucrările executate de Pfeiffer sunt de asemeni finalizate, cea mai mare parte fiind deja puse în folosinţă de ceva vreme.

Cea de-a treia componentă a proiectului ISPA, reabilitarea şi modernizarea  staţiei de tratare – epurare a apelor uzate, la care au fost cele mai mari emoţii, că nu va fi finalizată la timp, din cauza lucrărilor întârziate, este de asemeni aproape finalizată, după ce spaniolii de la Dytras s-au mobilizat şi au recuperat din timpul pierdut.

Astfel, zilele acestea va fi executată o ultimă lucrare, de conectare a staţiei modernizate la principala conductă de transport a apelor uzate, pentru a fi făcute probele finale. Recepţia lucrărilor executate de Dytras va fi făcută pe 5 iulie, dacă totul se va dovedi că funcţionează cum trebuie.

Directorul ACET, Ştefan Groza, a precizat că oricum, în următoarele trei luni, staţia modernizată va fi în probe, Dytras urmând să asigure asistenţa tehnică necesară, abia în septembrie fiind recepţia finală.

După ce a analizat toate rapoartele referitoare la proiectul ISPA, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a mulţumit reprezentanţilor firmelor de construcţii pentru colaborare şi s-a scuzat pentru tonul “acid” pe care l-a avut de multe ori, menţionând că, de multe ori, reproşurile au fost meritate.

“Mă bucur că am scos-o la capăt până la urmă. După atâta război au fost reparate şi străzile. Încă o dată m-am convins că există trei categorii de oameni – oameni buni, oameni răi şi constructori”, a spus Lungu, glumind, la finele şedinţei de analiză a lucrărilor ISPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pun punct programului ISPA.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Sucevenii pun punct programului ISPA2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traiasca ispa trimis de
(29 iun 2011, 12:51:56
Traiasca ispa ca de cand s-a demarat ce de gropi a mai lasat....
Pe foaia domnului primar sunt reparate dar in realitate pe teren a fost cineva sa le verifice ? Sau vor trece multi ani si se vor farma multe masini pana sa circulam si noi civilizat.
Bine ca nu ai uitat sa te scuzi la final pentru ca asa mi se confirma faptul ca tot cirul facut cu acele declaratii acide nu era altceva decat praf in ochii fraierilor care au dreptul de vot din 4 in 4 ani.
A si pe final tin sa te felicit pentru proasta organizare a santierelor deschise fara cap si fara noima.
Oare in continuare cu ce o sa ne mai f... traficul? Sa fie oare cu nile cabluri de iluminat sau ai alte idei.
Iti recomand sa te mai uiti si peste parleaz cum lucreaza altii poate asa vei reusi sa faci si tu o jumatate de lucru bun.
Va doresc o criza usoara si o recesiune de asemenea.
2.   Multumesc si eu primarului! trimis de
(29 iun 2011, 13:57:38
Dl. primar Ion Lungu a pus punct programului ISPA cand a semnat contractul si a luat spaga. Sucevenii nu au pus si nu vor pune punct degraba programului, asa cum arata strazile din Suceava dupa "reparatiile" vazute de "edil" pe hartie. Si eu ii cer scuze lui Lungu ca numa' de masa am vorbit de cand cu programul ISPA, de cele mai multe ori pe un ton acid, dar ii cer scuze si in numele sucevenilor care tot de masa vor vorbi mult timp de acum in colo. Si eu m-am convins ca exista trei categorii de oameni: buni, rai si excroci.
3.   Lungu Cel Mincinos trimis de
(29 iun 2011, 18:03:36
Daca Stefan a fost Cel Mare, Lungu este Cel Mincinos. Bai putregai de om ce esti, ce e acum pe strazile principale ale munshipiului inseamna readus la stadiul initial? Tu esti prost sau te faci cand vine vorba de raspundere?! Ori iti trebuie niste dioptrii mai mari, ori trepadusii de prin primarie, responsabili cu situatiile din teren sunt niste retardati mintali sau au luat spaga la greu de la firme ca sa inchida ochii, ori tu ai luat grosul spagii ca firmele sa primeasca lucrarile. Asa ca lasa-ne cu labareala asta a ta de 2 lei si da-ti demisia pana nu vei fi linsat de contribuabili.
4.   Oare s-a rezolvat? trimis de
(29 iun 2011, 18:19:18
Bai, dar strada din fatza fabricii Straduinta din Itcani ce ai rezolvat? E jale acolo. Sunt gropi de pici in ele de tot.
5.   ... trimis de
(29 iun 2011, 18:50:33
edilul nu vede ca strazile sunt doar peticite pe alocuri, iar in rest sunt pline de gropi ? Ma refer la strazile unde s-a lucrat.
Acu' nu se mai spune ca ai "orbul gainilor", ci ca ai "orbul edilului".
Si cand te mai gandesti ca inca mai candideaza, iar asistatul social si bugetarul o sa-l voteze in continuare...
6.   Mult a fost,putin a ramas trimis de
(29 iun 2011, 20:24:59
Buna seara la toata lumea.Nu o sa intru in polemica cu nimeni ca nu este firea mea.O sa ma refer la cele consemnate in articolul de fata.Am mai spus ca municipiul Suceava arata ca cel m ai murdar oras din Afganistan.La intrarea in municipiul dinspre falticeni pe partea dreapta o ideie de oras occidental iar pe partea stinga un oras din jungla sud americana.Copaci pe marginea drumului care parca fac parte dintr-un desert arid,groapa de gunoi a orasului,turme de oi pe terenurile unde alta data esra faima tarii acea Statiune agricola,si culmea hoteluri de 4 stele si un magazin occidental.Peste tot de la intrare din orice parte ai vrea sa intri nu este o strada pe unde sa mergi sa nu iti sara dintii din gura.Toate strazile,dar absolut toate sunt peticite ca intr-un oras din Congo.Toate strazile arata ca niste ciini dalmatieni.Citi bani s-au bagat in muncipiul Suceava stie careva ce s-a facut cu ei ?Nu-i nimic,n u mai este mult si atunci DNA probabil ca va fi obligata sa-si faca datoria in toate privintele.Cu privire la lucrarile de canalizare tevile montate au inceput sa cedeze.Explicatia este simpla.Au fost montate pe inghet,ir atunci cind s-a dezghetat si pamint a revenit la forma initiala nu au putut suporta greutatea.Este un principiul al fizicii.S-au construit niste trotuare moderne.Acu s-au demolat.Oare cind vor veni la starea intiala?Cred ca nici odata.Sunt mihnit de starea jalnica in care arata unul din orasele care cindva eerau curate,intretinute,cu spatii verzi si bani putini.Sa aveti o seara buna si o noapte linistita.
7.   Ţevi montate aiurea...CANALIZARE GHEORGHE DOJA ... trimis de
(30 iun 2011, 07:24:21
Am trecut zilele astea pe aici ...e un dezastru ! Eu cred ,că nu aşa trebuie să arate o stradă după ce "s-au terminat "lucrările : 1- trotuare nerefăcute total ,2 - şanţurile ce traversează şoseaua -doar peticite-(şosea rămasă cu denivelări -zici că mergi pe traverse ), 3 - pe partea carosabilă a drumului acolo unde sau montat celebrele tevi- lucrarea s-a făcut de mântuială.Am văzut multe zone aici in care asfaltul a căzut in" craterele" care s-au redeschis ,Unele sunt "semnalizate cu căte o creangă , altele nu.Unele porţiuni s-au lăsat deja in jos si sunt la" limita norocului " dacă treci peste ele -depinde de greutatea maşinii - daca vor ceda cu totul sau -nu .Conducătorii auto le evită necirculând pe partea carosabilă a drumului ...dar de multe ori eşti obligat in unele situatii,depasiri de pe celalalt sens , masini stationate etc să te retragi pe partea carosabilăparte a drumului si atunci ai intrat in capcană ...cu roţile ..Depinde cât de mare e si groapa formată sub tine si dacă mai poti ieşi din ea ...fără să te tracteze cineva sau să te ridice vreo macara !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei