Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tupeu

Administratorul a şapte asociaţii de proprietari, prins cu numeroase nereguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte asociaţii de locatari din municipiul Suceava vor rămâne curând fără administrator, după ce pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, pentru fals în acte şi delapidarea unor sume încasate de la locatari, în vreme ce alte nereguli au fost depistate de inspectorii Primăriei Suceava în urma controalelor efectuate la două dintre asociaţiile gestionate de aceeaşi persoană.

“În urma neregulilor constatate şi ţinând cont de faptul că administratorul Cristina Obreja nu se află la prima abatere, am demarat procedura de retragere a atestatului de administrator de asociaţie, ceea ce nu-i va mai permite profesarea acestei meserii la nici o asociaţie din municipiul Suceava”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care gestionează activitatea Serviciului Asociaţii Locatari.

 

Amendă de 500 de lei pentru plăţi suspecte

În vara anului trecut, în urma unui control efectuat la asociaţia J15, una din cele şapte asociaţii administrate de Cristina Obreja, au fost găsite acte modificate, materiale cumpărate fără referat, diferenţe între facturi şi preţul de listă al acelor materiale, plăţi ilegale făcute către diverşi “colaboratori”, care erau puşi să facă treburi specifice administratorului de asociaţie.

Atunci, administratorului i-a fost aplicată o amendă de 500 de lei, Cristina Obreja fiind avertizată că la următoarele abateri constatate îi va fi retras atestatul de administrator.

Recent, în urma reclamaţiilor primite de la locatarii asociaţiei Oituz 14, a fost făcut un nou control, în urma căruia s-a constatat lipsa unei sume de 1.254 de lei, sume înregistrate de două ori în registrul de casă, în valoare de 303 lei, şi plăţi făcute către persoane fizice fără a li se reţine impozitele legale.

De asemeni, locatari care şi-au achitat utilităţile la asociaţie s-au trezit că, chiar şi după şase luni, apar tot ca datornici, pentru că sumele încasate de la ei nu au fost scăzute de pe listele de plată.

 

Program de lucru de 20 de ore pe zi

Pentru a-şi face treaba la cele şapte asociaţii de locatari pe care le administrează, Cristina Obreja ar trebui să lucreze fără întrerupere 20 de ore pe zi. Conform programului de lucru declarat la ITM, aceasta deţine postul de administrator cu normă întreagă, de 8 ore pe zi, la asociaţia 71, în vreme ce la asociaţiile E68, Oituz J13, Oituz J14, Oituz J15, Oituz H11 şi 20 Belvedere are program de câte două ore de lucru zilnic.

Mai mult, nemulţumită de salariul care i-a fost votat în Adunările Generale, administratorul Cristina Obreja şi-a majorat salariul cu de la sine putere, cel puţin la una dintre asociaţiile pe care le gestionează, unde acest lucru a fost descoperit în urma controlului efectuat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul a şapte asociaţii de proprietari, prins cu numeroase nereguli.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Administratorul a şapte asociaţii de proprietari, prins cu numeroase nereguli5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu este de vina numai Obreja trimis de
(15 mar 2011, 13:53:05
De vina pentru fraudele comise sunt si cei care trebuiau sa o verifice(daca nu o fi fost in intelegere cu ea). Sunt si cenzorii, sefii de scara care nu s-au sinchisit s-o verifice asa cum prevede legea.
Pe statele de plata nu a semnat nici un cenzor, nici un sef de scara. Cred ca ar trebui ca sa dispara aceste asociatii si sa platim la primarie cheltuielile. S-ar face economie mai multa in felul acesta.
2.   Nu stiu cat adevar si cata fabulatie este in acest trimis de
(15 mar 2011, 20:07:37
nu stiu cat este adevar si cat fabulatie,mai ales ca asemenea stiri prind la publicul sucevean,mai ales ca primaria ca sa ascunda nerealizarile proprii dau vina pe asociatiile de proprietari.despre documentarea in teren nu cred ca poate fi vorba intrucat d-na Obreja nu mai este administrator de multa vreme la asociatia 71,deci raman doar 12 ore zilnic,nu20.de asemenea nu vad si o declaratie a doamnei cum ar fi fost normal. stiu de asemenea ca totul i se trage de la neintelegerile cu un locatar(fost militian) care este ,,Gica contra''la J15. in rest nu stiu ,acest lucru trebuie sa-l stabileasca organele competente.domnule Mocut,cred ca va e dor de vremurile apuse,doriti sa dati pe mana primariei niste atributii pe care nici pe vremea lui Ceasca nu le-a avut:ce vreti sa platiti la primarie? am impresia ca nu ati aruncat macar din curiozitate ochii pe legea 230 sa vedeti rolul asociatiilor de locatari.ca sa se faca economie si sa nu mai poata administratorii sa faca ce vor,veniti la adunarile generale si hotarati toti locatarii ce salarii vor avea si cum trebuie gospodarita asociatia.administratorul nu are cum sa-si stabileasca salariul singur.in asociatie este un presedinte care reprezinta proprietarii si care trebuie sprijinit de acestia,trebuie sa fie intr-un dialog permanent cu locatarii,nu sa fie ales ca sa fie permanent injurat cum se intampla adesea .presedintele si comitetul executiv pun in practica hotararile adunarii generale,si trebuie sa-si indeplineasca atributiile conform legii nu sa actioneze dupa bunul plac al fiecaruia!
3.   Adevar si nu fabulatie. trimis de
(16 mar 2011, 09:53:05
Domnule VATAMAN sunteti cumva cenzor sau sef de bloc, poate cumva administrator si ati fost si prins dumneavoasta cu nereguli? In articol scrie clar ca dom'soara a primit amenda. Oare degeaba? Nu prea cred.... Nu ma trimiteti pe mine acolo unde ati fost odata dvs. Va este frica ca sunteti in acceasi situatie cu Obreja? Ar fi bine ca astfel de controale sa fie efectuate la toate asociatiile.
4.   Nu imi este frica si nu sunt administrator trimis de
(16 mar 2011, 15:10:56
nu imi este frica si nu sunt administrator.voiam sa va spun ca sunteti paralel cu legislatia. dar va place sa scrieti chiar daca nu stiti despre ce e vorba.presedinti de bloc erau pe timpul lui raposatu,acum sunt presedinti de asociatie.in ceea ce ati scris mai sus ii numeati sefi de scara...,care exista dar nu au atributii de control.faptul ca am comentat nu inseamna ca iau apararea nimanui,mi-au sarit in ochi niste lucruri nereale,acest articol fiind facut ori la comanda,ori in lipsa de subiecte dar seamana teribil de mult cu articolele de la contra punct de pe vremuri. nu este documentat,nu s-a discutat cu doamna,s-a scris pentru ca asa ceva prinde la public.consider ca daca cineva cunoaste niste lucruri si le vede denaturate in presa are datoria morala de a le corecta. cat priveste controalele,sa fim noi sanatosi,sunt mai dese decat ar trebui.si sa mai stiti un lucru,si controlele prea dese pot perturba buna desfasurare a activitatii unui administrator,distragandu-l de la treburile sale.s-a vorbit despre retragerea atestatului,fara sa se cunoasca procesul verbal de la sfarsitul controlului.nu cred ca cineva ar risca pt.o suma asa de mica si la o asociatie asa de mica unde sunt si incasarile pe masura....putea fi o greseala,vom afla.
5.   Ps trimis de
(16 mar 2011, 15:25:14
de abia acum am oservat ca ati scris adevar si nu fabulatie,domnule ori esti foarte credul,ori esti de la ziar,ori prieten cu autorul,ori unul dintre cei care reclama tot timpul,acest lucru fiind hoby-ul lor.eu sunt trecut prin multe,am vazut foarte multi oameni condamnati de presa fara ca macar sa vada tribunalul,..dar asta e,nu este nici o lege care sa reglementeze asemenea fapte.de multe ori ziaristul ,daca nu are o stire,o fabrica! stie ca nu il va trage nimeni la raspundere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei