Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză profundă

Aproape 300 de angajaţi ai CFR Marfă din Suceava, trimişi acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremuri tulburi pentru angajaţii CFR Marfă din judeţul Suceava. Sute de oameni vor fi trimişi acasă, dar starea de incertitudine continuă în rândul salariaţilor din acest sector, mai ales că listele cu disponibilizaţi se modifică de la o zi la alta.

 

Anunţul oficial potrivit căruia peste 6.500 de salariaţi ai CFR Marfă vor fi concediaţi a provocat nelinişte şi printre oamenii care lucrează la această companie în judeţul Suceava. Toţi oamenii au intrat în panică şi încearcă să-şi salveze pe ultima sută de metri locurile de muncă. Dacă în urmă cu aproximativ două luni se preconiza trimiterea în şomaj a circa 200 dintre cei 650 de salariaţi ai CFR Marfă din judeţ, între timp, numărul a crescut până la aproximativ 300. Un număr exact nu este cunoscut de nimeni, pentru că ceea ce se stabileşte astăzi nu mai este valabil mâine. Numărul posturilor ce vor fi restructurate la nivel naţional se cunoaşte deja, dar salariaţii din provincie încă îşi fac iluzii şi îşi pun speranţe că aceste noi concedieri nu-i vor viza personal, ci pe colegii lor.
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava a primit deja 111 notificări privind disponibilizările colective care vor avea loc la CFR Marfă. Notificări similare s-au depus şi în alte judeţe, Constanţa, Iaşi, Braşov sau în Bucureşti, şi asta pentru că o serie de cărţi de muncă se află la instituţia „mamă”.
Concedierile vin în contextul în care salariaţii acestei companii au fost obligaţi să stea acasă perioade îndelungate din a doua parte a anului trecut, încasând doar 75% din salariul de bază.

 

Ce rămâne din CFR?

Plecarea unui număr atât de mare de persoane din structurile CFR Marfă va avea consecinţe pe termen lung atât asupra familiilor afectate de concedierile colective, cât şi asupra sistemului, în general.
Viitorii şomeri spun că restructurările actuale au fost gândite şi puse la punct de oameni cu funcţii de conducere din cadrul SNCFR, cu complicitatea unor oameni politici. Salariaţii sunt de părere că o companie de anvergura şi importanţa CFR Marfă nu avea voie să aibă problemele actuale.
„Transportul pe calea ferată a fost distrus sistematic. Mai bine zis, a fost transferat către anumite firme private. Şefii acestora s-au folosit de influenţă, informaţii şi relaţiile politice pentru a pune mâna pe contracte avantajoase. Au beneficiat şi de sprijinul din interior al unor persoane cu funcţii de conducere, iar de aici şi până la distrugerea CFR Marfă nu a fost decât un singur pas”, a explicat unul dintre salariaţi ce anume s-a petrecut în ultimii ani.
Dacă pentru cei 300 de oameni care pleacă acasă începând de la 1 martie se ştie că vor primi ceva salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă, viitorul celor care îşi păstrează locurile de muncă rămâne la fel de incert, o nouă repriză de concedieri putând fi decisă oricând, ţinând cont de actuala criză economică şi de scăderea drastică a transportului de marfă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de angajaţi ai CFR Marfă din Suceava, trimişi acasă.
 Vizualizări articol: 2411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 300 de angajaţi ai CFR Marfă din Suceava, trimişi acasă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(28 ian 2010, 13:05:50
Mai putini angajati => mai putina motorina furata, poate va merge mai bine cu compania.
1.1  RE: :) trimis de
(28 ian 2010, 15:30:39
Mai putini angajati => mai multe pericole si mai multe accidente feroviare. Deja sunt semnale de alarma. Au fost multe dar adevarul despre cauza lor nu s/a spus.
2.   Ce ramane din cfr trimis de
(28 ian 2010, 13:42:48
sigur ca trimite oamenii acasa doar sunt atatea interese trebuie sa le mearga afacerile bine la unii ministri.In loc sa tina oamenii la munca ei fac autostrazi care dupa 5 zile sunt pline de gauri.rusine sa va fie domnilor din ministerul transparturilor
3.   Fost CFR/ist de la L5 -SV trimis de
(28 ian 2010, 15:18:44
Sunt un fost angajat a CFR, am lucrat pana in 2000 ca lacatus la L5 suceava de unde m-am mutat la Drumuri Nationale unde lucrez si astazi.

Cum naiba sa mearga treaba bine la CFR cand compania a fost condusa de D. Neculaiciuc impreuna cu iubita lui sotie d. Sanziana doamna care isi baga nasul peste tot (cabinetul 2).

Reducerea personalului de la CFR Marfa, Infrastructura nu ca va crea probleme sociale (ca sunt inevitabile), dar sa ne fereasca Dumnezeu ca un accelerat sa sara de pe sine pe un viaduct in zona Gradinita/ Ilva Mica si atunci om vedea pe unde isi vor scoate maneca actualii guvernanti.

Oare de ce conducerea de la Buc nu il aduce pe Neculaiciuc in tara ca sa/l judece pentru vandalizarea CFR/ului. Acest individ impreuna cu scorpia lui, si cu alti ca el au distrus CFR/ul.

Sper ca d. Sanziana Neculaiciuc fosta mare sefa sa fie prima si singura victima a unui accident feroviar si sa se constate ca totul s/a produs din cauza lipsei de personal si a in
4.   Fost CFR/ist de la L5 -SV trimis de
(28 ian 2010, 15:25:45
.........lipsei de personal si a imbatranirii infrastructurii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei