Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Termen final

Firmele care lucrează la reţelele de termoficare, somate să încheie lucrările pe 10 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Firmele care se ocupă de înlocuirea magistralelor de termoficare din municipiul Suceava mai au la dispoziţie mai puţin de trei săptămâni pentru a finaliza lucrările începute. Termenul limită pentru efectuarea acestor lucrări le-a fost transmis în comandamentul de gestionare a lucrărilor ISPA şi de termoficare, care a avut loc ieri dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava.
“Ultimul termen pe care mi-l asum este 10 octombrie, dată la care trebuie să ne retragem de pe lucrări. Mai avem trei săptămâni mari şi late, faceţi pe dracu-n patru şi mai aduceţi forţă de muncă şi sudori. Haideţi să încercăm să salvăm cât de cât aceste lucrări. 10 octombrie e ultimul termen! În data de 15 octombrie trebuie să putem furniza apă caldă şi poate chiar şi încălzire în municipiul Suceava. Celor de la Termica le sunt necesare cinci zile să facă probe de presiune şi să umple instalaţiile”, le-a transmis primarul Ion Lungu reprezentanţilor firmelor de construcţii şi diriginţilor de şantier prezenţi la şedinţă.
Drept urmare, sucevenii mai au de aşteptat aproape trei săptămâni până când vor scăpa de o parte din şanţurile şi gropile care au transformat municipiul reşedinţă de judeţ într-un imens şantier, precum şi până când apa caldă le va reveni la robinete, de la 15 octombrie.

 

Anul viitor, o nouă rundă de lucrări

Dacă faptul că la începutul lunii viitoare vor înceta lucrările pe partea de termoficare din Suceava îi bucură pe unii, acest lucru nu este valabil pentru cea mai mare parte a sucevenilor, care vor trebui să mai îndure o perioadă fără apă caldă şi anul viitor, când vor fi continuate lucrările, din stadiul în care au rămas anul acesta.
“E clar că, aşa cum arată lucrurile azi, 65% din săpături efectuate şi 45% la montaj, nu avem cum să ne încadrăm nicicum în acest termen de 1 octombrie. Am prelungit termenul cu zece zile, aşa că vă rog mobilizare maximă în aceste trei săptămâni. Mulţumim Domnului că am avut vreme bună, că dacă mai era şi vremea un obstacol, să vină inundaţii, precum la Iaşi, să umple şanţurile şi să rupă malurile, nu mai scoteam cămaşa. Deocamdată, vremea a ţinut cu noi şi nu se anunţă schimbări majore”, a adăugat Ion Lungu, anunţând faptul că anul viitor vor fi finalizate lucrările ce trebuiau făcute anul acesta.

 

Reproşuri şi penalizări

Din şedinţă nu au lipsit reproşurile aduse firmelor care se ocupă de reabilitarea termică – Conest, Incom şi Instcomp, dar şi ameninţări de impunere a unor penalităţi usturătoare.
“Avem şi noi problemele noastre – faptul că situaţia din teren nu corespunde mereu cu ce e pe hârtie, dar problema de fond este lipsa forţei de muncă. Când v-aţi angajat să faceţi aceste lucrări ştiaţi ce vă aşteaptă, câtă forţă de muncă vă trebuie. În august, când v-aţi apucat de treabă, vi s-a spus foarte clar că vă trebuie cel puţin o sută de oameni de fiecare firmă implicată, adică 300 de oameni în total, iar acum, cu indulgenţă, abia dacă sunt 150 de toţi, adică jumătate”, a spus Lungu, după ce a făcut o nouă trecere în revistă a echipelor de lucru ale fiecărei firme.
“Nu am fost niciodată neam prost, nu mi-a plăcut să îmi bat joc de nimeni, dar se pare că o să ajungem la un război, pentru că atunci când aţi câştigat aceste lucrări ştiaţi la ce v-aţi angajat. Nu aţi fost în stare să aduceţi personal. Vine vremea scadenţelor, o să ne socotim şi o să tragem linie. Nu aş vrea să aplic acele penalităţi foarte mari, de 1% pe zi, dar de la caz la caz le vom aplica, acolo unde nu a fost măcar o minimă mobilizare”, le-a transmis primarul Sucevei reprezentanţilor firmelor Conest, Incom şi Instcomp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care lucrează la reţelele de termoficare, somate să încheie lucrările pe 10 octombrie.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele care lucrează la reţelele de termoficare, somate să încheie lucrările pe 10 octombrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar amenintari trimis de
(23 sep 2009, 21:46:47
Doar cu amenintari nu se face treaba in Romania. Asta trebuie s-o stii bine primare Lungu. Daca aplicai deja penalitati pentru desele intarzieri care au fost si sunt inca, poate se mobilizau cele 3 firme si ar fi lucrat la capacitate maxima. Dar asa cand romanului i se spune doar "o sa platiti pentru etc etc..." nu-l impresionezi cu nimic. E ca si cum i-ai spune ministrului Udrea ca va face puscarie pentru deturnare de fonduri. Asa pana la penalitati patronii sau actionarii majoritari ai firmelor implicate au timp sa "marce banu' " in buzunarul cui latra mai tare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei