Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandalul şpăgii

Şeful poliţistului arestat pentru şpagă, cercetat de mai marii IPJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La o zi după arestarea preventivă a agentului şef adjunct Constantin Ivan (33 de ani), din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, subofiţerul acuzat că a măsluit un dosar penal în schimbul unei şpăgi de 1200 de euro, mai marii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) au dispus demararea cercetării prealabile faţă de şeful poliţistului încarcerat, comisarul şef Sorin Luchian. Acesta va fi cercetat de o comisie de ofiţeri din IPJ Suceava pentru management defectuos şi pentru că nu şi-a controlat cum trebuie subordonaţii, urmând, cel mai probabil, să fie destituit din funcţia de şef al Poliţiei Salcea.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, şeful IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a confirmat că a dispus cercetarea prealabilă faţă de comisarul şef Luchian şi a declarat că a cerut verificarea modului în care au fost întocmite toate dosarele penale înregistrate la Poliţia Salcea, începând din anul 2006.

„Dacă avea 200 de subordonaţi mai înţelegeam, dar aşa... Să nu uităm că până acum câţiva ani acolo era post de poliţie cu 3-4 poliţişti. El (n.r.-comisarul şef Luchian) răspunde direct de oamenii săi. Cazul agentului de la Salcea trebuie să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi poliţişti care ar putea să fie tentaţi. Şi anul acesta, ne vom concentra atenţia şi pe linia prevenirii corupţiei interne. Cine ştie, poate o să aibă surprize şi alţii?!”, a conchis şeful IPJ Suceava.

Comisarul şef Todiruţ a spus că va solicita Compartimentului de Inspecţie Internă să continue seria de teste de integritate şi fidelitate prin care, periodic, poliţiştii din judeţ să fie verificaţi cu privire la modul în care îşi fac meseria.

Din informaţiile noastre, la Poliţia Salcea au fost descoperite şi alte nereguli, nefiind exclus ca lista dosarelor măsluite să nu se oprească la cel instrumentat de agentul şef adjunct Constantin Ivan.

Acesta din urmă a ajuns, marţi, 20 ianuarie a.c., să fie încarcerat chiar în beciul instituţiei al cărei angajat este, după ce, susţin anchetatorii, a sustras înscrisuri dintr-un dosar penal, a falsificat documente şi a încercat să-l facă scăpat de răspunderea penală pe un şofer din Vereşti, care a fost prins beat criţă la volan, după ce a intrat cu maşina într-un parapet de protecţie.

După ce  i-a plătit 1200 de euro lui Ivan, au anunţat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Suceava, şoferului cu pricina i-a scăzut miraculos alcoolemia, de la peste 2 la mie, cât avea iniţial, la sub 0,8 la mie, iar dosarul său penal s-a transformat într-o simplă contravenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful poliţistului arestat pentru şpagă, cercetat de mai marii IPJ.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Şeful poliţistului arestat pentru şpagă, cercetat de mai marii IPJ4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(22 ian 2009, 11:40:43
Domnule comisar sef Todurut , sunt multe de rezolvat in "curtea" dvs , un alt aspect se refera la faptul cum unii subordonati ai dvs intocmesc de dosare penala la "comanda" , probe am suficiente sa informez directia inspectie interna din MI , inclusiv corpul de control al ministrului de interne .........ma mai gandesc ce sa fac , dar pare o idee buna daca tot s-a inceput lupta impotriva coruptiei
1.1  RE: Re trimis de
(22 ian 2009, 11:43:33
.....intocmesc dosare penale la comanda ......scuze pt greseala
2.   Re trimis de
(22 ian 2009, 11:41:52
.....intocmesc dosare penale ........ scuze pentru greseala

3.   Parcari abuzive trimis de
(22 ian 2009, 12:25:39
-D-le Comandant! Pe cand se desfiinteaza haosul din fata blocului de la consulatul Ucrainei? Este o hotarare a consiliului local din decembrie cine o pune in aplicare? Nesimtitul de Salvar si celalat nesimtit O vadiuc se fac ca ploua. Se poate asa ceva?

4.   Re trimis de
(22 ian 2009, 17:44:00
Domnule comandant , adevarat , aveti subordonati care intocmesc dosare la comanda , stiti ? oricum veti afla care sunt acei subordonati.......de la cei mai mari din cadrul directiei inspectie interna sau corpul de control , asa cum spunea cineva mai sus ......toate au un sfarsit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei