Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Ghidul bibliotecilor şcolare, lansat după 20 de ani de la prima editare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La sfârşitul lunii trecute a fost lansat, în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cadrul celei de-a XXIII-a Conferinţe Naţionale a Asociaţiei Bibliotecarilor din România – „Biblioteca - tradiţie şi inovare”, cel mai la îndemână mijloc de informare biblioteconomică: „Ghidul Bibliotecilor Şcolare şi al Centrelor de Documentare şi Informare (CDI) din Învăţământul Preuniversitar Românesc”.

Coordonatoarea acestui ghid, al doilea după aproape 20 de ani de la editarea primului ghid de acest gen, este bibliotecara Casei Corpului Didactic (CCD) „G. Tofan” Suceava, profesoara Daniela Argatu. „Am lansat o lucrare de referință pentru bibliotecarii şcolari şi profesorii documentariști din România. Fiind coordonatoarea acestui ghid, mă bucur că am putut să fac cunoscută şi munca colegilor mei din judeţ. Acest gen de instrument s-a mai publicat acum 20 de ani şi reflectă situaţia de atunci”, ne-a spus Daniela Argatu. 

 

Judeţul Suceava, bine reprezentat în acest ghid

Ghidul a fost realizat pe baza unui chestionar elaborat de Biblioteca Pedagogică Naţională „I. C. Petrescu” Bucureşti, făcut public pe 25 mai anul acesta. Centralizarea datelor a durat aproximativ trei luni, în paralel realizându-se şi varianta online a acestui ghid.

Profesoara Daniela Argatu ne-a spus că „județul Suceava este unul dintre judeţele bine reprezentate în acest ghid, din punct de vedere al structurilor la nivel preuniversitar, la toate cele trei tipuri de resurse identificate: umane (utilizatori numeroși, procentul foarte mare de bibliotecari şi responsabili CDI cu studii superioare de specialitate), materiale și financiare”.

Ghidul, în opinia coordonatoarei, „va putea să fixeze repere, pornind de la situaţia existentă la nivelul bibliotecilor școlare/CDI-urilor, pentru realizarea unei baze solide necesare conturării strategiilor de comunicare şi de imagine a bibliotecii şcolare/CDI-ului din România. Ghidul îşi propune în mod cert să devină un instrument de diagnosticare a informaţiei de interes pentru bibliotecarii şcolari/profesorii documentariști şi utilizatorii săi şi, de ce nu, de monitorizare și diseminare a exemplelor de bune practici”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghidul bibliotecilor şcolare, lansat după 20 de ani de la prima editare.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ghidul bibliotecilor şcolare, lansat după 20 de ani de la prima editare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Omul sfinteste locul trimis de
( 6 sep 2012, 13:47:15
... Cand un om se implica in ceea ce face se vad si consecintele.
Am avut onoarea de a o avea pe d-na Daniela Argatu profesoara de limba romana si trebuie sa recunosc ca desi anterior de a o avea profesoara nu am citit prea multe carti, dupa aceea am ajuns sa iubesc literatura.
Si acum dupa 10 ani imi aduc aminte cu cata ardoare vorbea d-na profesoara la orele de romana, de pilda, despre Eminescu cu toate ca majoritatea elevilor nu pareau a fi prezenti in acea sala de clasa.
Felicitari d-na Daniela Argatu pentru daruirea dvs.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei