Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Au fost selectate 3 proiecte pentru esplanada Palatului Parlamentului

Miercuri, 23 Octombrie 2013 (17:28:18)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că au fost selectate trei proiecte pentru esplanada Palatului Parlamentului, că se va face un studiu de fezabilitate, de cost şi de mentenanţă şi a arătat că nu ştie dacă zidul din jurul clădirii va cădea în totalitate.

Zgonea a spus, într-o conferinţă de presă, că din cele 8 proiecte depuse pentru amenajarea esplanadei Parlamentului au fost selectate trei, arătând că se bucură că cetăţenii României au dezbătut acest subiect pe site-ul Camerei, pe bloguri şi că a fost un proces transparent.

"Este o mare satisfacţie, am schimbat percepţia că aici în Palatul Parlamentului se întâmplă lucruri fără ca cetăţenii să ştie. Este un proiect important, a fost ideea multor cetăţeni care au spus: vrem ca spaţiul acesta verde din jurul Palatului Parlamentului să fie redat cetăţenilor. Ţinta noastră este de a avea o legătură corectă între cetăţeni şi aleşi, să schimbăm percepţia că această clădire este a statului socialist", a precizat Zgonea.

El a spus că nu ştie dacă zidul care înconjoară Palatul Parlamentului "va cădea în totalitate", aceasta fiind o decizie a arhitecţilor, inginerilor care lucerază la proiect.

Zgonea a anunţat că locul 1 a fost câştigat de arhitectul Vladimir Boc cu proiectul numărul 5, locul doi de Biroul Individual de arhitectură Gheorghiu Petru, iar locul 3 de Soare Yokina arhitecţi asociaţi SRL.

Zgonea a arătat că urmează să se facă în 6-9 luni un studiu de fezabilitate, de cost, de mentenanţă al acestor proiecte pentru a fi stabilit cel care va fi pus în aplicare.

"Urmează etapa a doua să strângem resurse financiare ca acest proiect să devină realitate astfel încât, în interval foarte scurt şi cu bani foarte puţini, spaţiul din jurul Parlamentului să fie redat cetăţenilor să-l viziteze", a adăugat Valeriu Zgonea, arătând că nu poate să estimeze cât va costa amenajarea acestui spaţiu.

"Trebuie explicat că nu este vorba de bani cheltuiţi pentru parlamentari, ci pentru un proiect de investiţii cu unic beneficiar: cetăţenii", a mai spus Zgonea.

El a arătat că intenţia sa este ca acest spaţiu să fie vizitat de cetăţeni tot timpul, dar trebuie să se consulte cu specialiştii în domeniu înainte de a se lua o decizie.

Concursul a fost lansat la începutul verii, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. S-au înscris 8 proiecte până pe 30 septembrie, iar un juriu format din reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Uniunii Arhitecţilor din România a selectat cele trei proiecte. Juriul a ţinut cont şi de votul publicului exprimat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Au fost selectate 3 proiecte pentru esplanada Palatului Parlamentului.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Au fost selectate 3 proiecte pentru esplanada Palatului Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei