Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vameşii de la Albiţa reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, înlocuiţi din funcţii

Miercuri, 23 Octombrie 2013 (18:51:46)

Cei 17 vameşi din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au fost înlocuiţi din funcţii de Direcţia Regională Vamală Iaşi, în regim de urgenţă, cu inspectori din alte judeţe pentru a evita blocarea activităţii în vamă.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi au decis ocuparea în regim de urgenţă a posturilor rămase descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, după reţinerea celor 17 vameşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul DRV Iaşi, locurile rămase libere au fost ocupate de inspectori vamali din alte judeţe, prin redistribuirea personalului din cadrul Direcţiei vamale ieşene.

În aceste condiţii, susţin oficialii DRV, activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa nu a fost perturbată.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa lucrează, în total, 74 de inspectori vamali, cei 17 lucrători reţinuţi reprezentând aproape un schimb întreg.

Un număr de 17 vameşi din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost reţinuţi de către procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în urma audierilor desfăşurate marţi noapte la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui, după ce cu o zi în urmă au fost făcute percheziţii la sediul vămii.

De asemenea, anchetatorii au decis cercetarea în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile, a doi poliţişti de frontieră şi a unui lucrător vamal.

În cazul altor trei persoane puse sub acuzare, respectiv un lucrător vamal şi doi poliţişti de frontieră, nu a fost dispusă nicio măsură de către procurori.

În schimb, au fost extinse cercetările în acest caz faţă de alţi cinci vameşi, care sunt cercetaţi şi ei în libertate, astfel că numărul angajaţilor de la Albiţa vizaţi în acest dosar de corupţie a ajuns la 28, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

În cursul zilei de miercuri, cei 17 vameşi reţinuţi de procurori vor fi duşi la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Un număr de 27 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în Vama Albiţa, traficul rutier fiind blocat în totalitate.

DNA informa că percheziţiile vizează o cauză penală complexă, instrumentată în comun de Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova privind comiterea unor infracţiuni de corupţie referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vameşii de la Albiţa reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, înlocuiţi din funcţii.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vameşii de la Albiţa reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, înlocuiţi din funcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei