Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fără să ţină cont că suntem în discuţii

Luni, 14 Octombrie 2013 (14:06:36)

Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că medicii care au decis să intre în grevă, ori nu vor să audă, ori nu ţin cont de ceea ce li se spune şi fac presiune fără să ţină cont că sunt în discuţii cu Ministerul Sănătăţii.

"O parte din medicii care au luat această decizie, ori nu vor să ne audă, ori nu ţin cont. Fiecare este liber să facă ce crede de cuviinţă. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Coaliţia a mai rămas doar un singur punct în discuţie. Fără să ţină cont că suntem în discuţii, fac presiuni. Fiecare este liber să facă ce vrea. Noi ne facem datoria şi căutăm soluţii, şi facem acest lucru pentru că asta este datoria noastră, indiferent dacă se face presiune sau nu", a spus Eugen Nicolăescu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

Angajaţii din sistemul sanitar sunt în grevă japoneză, de luni până miercuri, timp în care vor purta banderole tricolore, fără a opri activitatea.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, având în vedere hotărârile luate de Consiliul Naţional întrunit în 3 octombrie şi luând în considerare consultările din perioada 5-7 octombrie, precum şi discuţiile din cadrul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, în perioada 14 - 16 octombrie toţi salariaţii din sănătate vor participa la o grevă japoneză, purtând, pe braţul drept, o banderolă tricoloră.

Liderul sindical a precizat că începând din 7 octombrie Federaţia Sanitas a declanşat procedurile de organizare a grevei generale.

Conform calendarului de proteste stabilit, în 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate vor participa la un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei - Ministerul de Finanţe - Piaţa Victoriei.

Liderul Sanitas declara, în 9 octombrie, că premierul Victor Ponta a decis, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, constituirea unei comisii care să analizeze, împreună cu Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate, problemele invocate de angajaţii din sistemul sanitar.

Leonard Bărăscu a spus că sindicaliştii menţin calendarul de proteste anunţat, inclusiv mitingul din Capitală, anunţat pentru începutul lunii noiembrie.

Angajaţii din sistemul sanitar vor să declanşeze în noiembrie greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor acestora.

Aceştia cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demniţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în luna septembrie la sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, cerând respectarea promisiunilor din programul de guvernare pentru sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fără să ţină cont că suntem în discuţii.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fără să ţină cont că suntem în discuţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei