Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fără respect

Slujba de duminică, bruiată de boxele date la maxim în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune organizată ieri dimineaţă de compania Herbalife, în zona parcului din centrul municipiului Suceava, s-a transformat într-o adevărată bătaie de joc la adresa enoriaşilor aflaţi la slujbele religioase de duminică, dar şi a celor care locuiesc în blocurile din apropiere.

Practic, timp de trei ore, exact în perioada în care oamenii se rugau şi se aflau în biserici, cei de la Herbalife au considerat că este momentul să dea muzica la maxim şi, într-un dispreţ total faţă de orice normă de convieţuire, şi-au făcut reclamă la propriile produse.

Deranjaţi de miile de watt-i care răsunau din boxe, preoţii şi oamenii din zonă au sunat la 112 şi au cerut intervenţia poliţiştilor. Pentru că acţiunea era autorizată de o minte luminată de la Primăria Suceava, poliţiştii nu au putut face altceva decât să-i roage pe organizatori să dea volumul mai încet.

 

Preoţii speră ca acest eveniment nedorit să nu se mai repete

„Vai de mine, vai de mine. A fost ca la nebuni. Pentru a putea ţine slujba în condiţii cât de cât normale am fost nevoiţi să închidem toate uşile, dar chiar şi aşa era îngrozitor. Părintele paroh a sunat la 112 şi a cerut ca cineva să ia măsuri, dar au dat muzica mai încet vreo 10-15 minute şi apoi au luat-o de la capăt. A fost deranjant şi enoriaşii nu au putut să-şi ţină rugăciunea în mod obişnuit”, a arătat unul dintre preoţii de la Biserica Sf. Înviere, din apropiere de Dom Polski.

Preotul crede că un asemenea precedent este extrem de periculos şi a făcut un apel la reprezentanţii Primăriei Suceava pentru a se a apleca mai cu responsabilitate când emit autorizaţii pentru diferite evenimente. În opinia preoţilor de la Biserica Sf. Înviere, acţiuni de acest fel ar putea fi organizate foarte bine în locuri unde nu deranjează pe nimeni, cum ar fi parcările din marile centre comerciale.

Aceleaşi probleme le-au întâmpinat şi credincioşii de la Biserica Catolică. Şi această slujbă a fost dată peste cap de decibelii unora care nu au nici un respect faţă de ceea ce se petrece în jurul lor.

Gheorghe Păuleţ, decanul Decanatului de Bucovina al Bisericii Romano-Catolice, a mărturisit că nu este de acord cu astfel de manifestări în timpul slujbelor, mai ales că programul acestora de duminică este cunoscut de toată lumea. „Pe viitor ar trebui evitate astfel de neplăceri, iar autorizaţiile de la primărie să nu mai fie eliberate cu atâta uşurinţă”, a spus preotul Gheorghe Păuleţ.

 

Reprezentanţii Herbalife au adoptat tactica mutului

Acţiunea de ieri din centrul municipiului Suceava a avut ca scop încurajarea mişcării şi, bineînţeles, promovarea produselor firmei Herbalife. Iar singura modalitate de a se face auziţi a fost aceea de a face să urle boxele la maxim. Andrei Mariniuc, unul dintre responsabilii nebuniei de ieri, spune că nu s-a dorit să se ajungă la aşa ceva, dar a precizat că mai multe amănunte nu poate oferi pentru că nu este abilitat.

Am fost trimişi la o anume Cristina Gagu, persoană trimisă special de la Bucureşti pentru a superviza bunul mers al acţiunii de promovare de la Suceava. „Eu nu pot să vă răspund la nici o întrebare. De la Bucureşti vă pot lămuri, dar astăzi (n.a. - ieri) nu găsiţi pe nimeni, că e duminică şi nu se lucrează”, a fost declaraţia Cristinei Gagu.

Dar oamenii care nu au putut asculta în linişte slujba de duminică şi locatarii treziţi cu decibeli ca la balamuc ce vină or fi având? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujba de duminică, bruiată de boxele date la maxim în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 6890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 26 voturi
Slujba de duminică, bruiată de boxele date la maxim în centrul Sucevei3.2526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine a inceput trimis de
(14 oct 2013, 11:08:43
nu cumva tot popii care au scos boxele din biserica si le-au agatat de zidurile bisericilor? Pacea sufleteasca a liber-cugetatorilor sau a celor de alte confesiuni/religii, nu este tulburata de practicile ortodocsilor? A sunat cineva la 112 pentru asta? NU. Atunci de ce nu-si retrag preacucernicii boxele in biserica si sa sa le inchida, eventual?
2.   Pfui trimis de
(14 oct 2013, 11:29:02
Sa priceapa tot omul...este complet interzis a deranja in timpul oficierii slujbelor....:))) adica ... fratilor voi cand frecati buja cu danganetul clopotelor la 8 dimineata ....suna cineva la 112 ? Cand behaiturile marilor prelati amplificate la mii de wati zguduie geamurile....suna cineva la 112? cu prima ocazie promit sal pun pe ...Rammstein..la cat or tine boxele sa vaz eu cine ma poate opri sa ascult muzica in fata unei biserici intr-un vehicul sau proprietate privata
2.1  RE: Pfui trimis de
(14 oct 2013, 17:37:01
ce vrei tu sa faci e condamnabil, pentru ca o faci intentionat si se incadreaza in categoria teribilism tipic de 15 ani.
2.2  RE: Pfui trimis de
(14 oct 2013, 19:46:34
Super ...daca in cazul meu ar fii condamnabil pentru ca asi face-o intentionat....cea ce fac popi duminica de duminica la ce categorie se incadreaza?... MAIMUTAREALA..?.... Probabil ar fi sau este la fel de condamnabil... nu cred ca trage cineva clopotele si da boxele la maxim sai aud eu behaiturile ...( neintentionat ) deci este la fel de condamnabil sau chiar mai mult
3.   Exagerari trimis de
(14 oct 2013, 11:44:50
si de o parte si de alta...la Herbalife cunosc cativa oameni care sunt credinciosi practicanti si merg la toate slujbele...sunt ortodocsi...tot la H. sunt si de alte confesiuni religioase...si totusi, nimeni nu suna la 112 cand dangatele clopotelor rasuna, mai ales la bisericile dintre blocuri...hai sa fim mai toleranti unii cu altii...sunt ortodocs dar nu taliban...
4.   HAHAHA... trimis de
(14 oct 2013, 12:15:56
Adica boxele celor de la Herbalife au deranjat, dar boxele de la biserici nu deranjeaza? De ce scot popii boxele afara din biserica, poate vecinii nu au chef sa asculte slujba , poate duminica sunt unii care vor sa doarma pana la 12. Poate unii sunt catolici, altii adventisti, altii musulmani, sau pur si simplu atei. Doamne, in ce tara traim!!!
5.   Pentru MONITORUL !!! trimis de
(14 oct 2013, 12:28:08
Daca tot publicati stiri despre asemenea evenimente, doresc sa va dau un subiect, care chiar este foarte deranjant pentru locuitorii limitrofi punctului de lucru apartinand S.C. Instcomp S.R.L. Suceava din cartierul Obcini, pe strada Corneliu Coposu. Acest punct de lucru fabrica tot felul de articole din metal, isi incepe activitatea zilnic la ora 7 dimineata, alteori si mai devreme si toata ziua se bate in metale, se sudeaza, se pornesc tot felul de utilaje generatoare de zgomot si totul nu intr-o hala amenajata, izolata fonic ci chiar in curtea societatii. Zgomotul este asurzitor, in jurul acestei fabrici la numai 10-20 de metri sunt zeci de apartamente carora le este perturbata linistea, sunt nemultumiri ale locatarilor dar nu s-au luat niciodata masuri. Asta este un caz pe care ati putea sa-l semnalati in presa. Exista o lege care trebuie pusa in aplicare ( 61/ 1991 ), punctul de lucru ar trebui sa aiba niste avize de mediu pe care in lipsa unor dotari esentiale ( hale izolate fonic, etc ) nu ar fi trebuit sa fie emise, cu toate astea functioneaza de ani de zile in buricul targului.
6.   Sunte crestini au ba? trimis de
(14 oct 2013, 14:44:53
in tarile musulmane in acele moschee pe parcusul unei zile se aud in boxe care rasuna tot orasul chemarea la rugaciune,la noi deranjeaza domnule slujba si prefera sa asculte muzica reclamelor,normal ca deranjeaza cand credinta nu mai este
6.1  RE: Sunte crestini au ba? trimis de
(14 oct 2013, 15:21:23
Du-te si te muta in Iran unde nu ai libertate religioasa , acolo esti pus in streang daca iti schmbi religia sau daca aduci ofense islamului . Multumeste-te ca esti in Romania , si aici nu e nimeni obligat sa auda spectacole date de Biserica .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei