Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPS Teofan la slujba de Sf. Parascheva: Mulţumesc premierului şi celorlalte oficialităţi venite aici

Luni, 14 Octombrie 2013 (14:46:09)

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a spus, în mesajul adresat celor peste 10.000 de participanţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, să meargă acasă "cu inima încărcată de binecuvântare", totodată el mulţumindu-le premierului şi celorlalţi politicieni prezenţi.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, alături de 23 de ierarhi din ţară şi străinătate, a oficiat, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Sfânta Liturghie, cu prilejul prăznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei.

În mesajul adresat celor peste 10.000 de persoane care au asistat la Sfânta Liturghie oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa bisericii, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, le-a mulţumit pentru prezenţă premierului Victor Ponta şi celorlaţi politicieni aflaţi la Iaşi.

"Oamenii aşteaptă un an Sfânta Parascheva, iar în aceste zile la Iaşi vin zeci de mii de oameni din întreaga ţară. Mergeţi acasă cu inima încărcată de binecuvântare! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Le mulţumim premierului şi celorlalte personalităţi venite la Iaşi", a spus IPS Teofan, menţionîndu-i pe premier, pe primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

După Sfânta Liturghie, care s-a încheiat în jurul orei 12.45, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, s-a retras în pavilionul administrativ al Mitropoliei, împreună cu premierul, cu primarul Iaşiului şi cu preşedintele CJ.

Peste 10.000 de persoane au asistat la Sfânta Liturghie oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Slujba a fost oficiată pe o scenă amplasată pe pietonal, lângă care au fost montate alte două scene pe care s-au aflat câteva zeci de oficialităţi - autorităţi locale, judeţene şi politicieni, între care Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. La Sfânta Liturghie, care a început în jurul orei 9.00, a ajuns, în jurul orei 10.45, şi premierul Victor Ponta.

Totodată, pe străzile din spatele Catedralei Mitopolitane peste 20.000 de pelerini aşteaptă la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, jandarmii estimând că lungimea rândului depăşeşte doi kilometri.

După Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi are loc o masă a pelerinilor, urmând să fie împărţite peste 65.000 de sarmale. Potrivit autorităţilor locale, a fost pregătită şi o sarma uriaşă, formată din 800 de sarmale obişnuite, care va fi desfăcută în faţa credincioşilor.

În anii anteriori, în zona în care s-au servit sarmale de Sfânta Parascheva oamenii s-au îmbrâncit, jandarmii fiind nevoiţi să intervină pentru a calma spiritele. Anul trecut, în perimetrul respectiv au fost montate garduri metalice, iar poliţiştii locali au permis accesul către oalele cu sarmale, în grupuri de câte 50 de persoane.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPS Teofan la slujba de Sf. Parascheva: Mulţumesc premierului şi celorlalte oficialităţi venite aici.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPS Teofan la slujba de Sf. Parascheva: Mulţumesc premierului şi celorlalte oficialităţi venite aici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei