Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Constanţa

Vineri, 4 Octombrie 2013 (16:42:51)

Peste 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au organizat, vineri, un miting în faţa Prefecturii Constanţa, cerând, printre altele, un salariu minim pe ţară de cel puţin 1.000 de lei în 2014, modificarea Legii dialogului social şi menţinerea vârstei de pensionare pentru femei.

Protestatarii au scandat "Solidaritate", "Unitate", având mai multe pancarte pe care scria “Noi şomeri, voi boieri”, “Nu negociaţi cu FMI drepturile noastre”, “Nu vrem să fim colonie”, “Vrem dialog social, respect, drepturi”.

Liderul Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, a spus că sindicaliştii cer Guvernului modificarea legii dialogului social, un salariu minim de 1.000 de lei în 2014, stoparea concedierilor fără măsuri de protecţie socială, să nu crească vârsta de pensionare la 65 de ani pentru femei şi să nu se modifice anexele din legea pensiilor în sensul eliminării grupei speciale pentru docheri şi docheri mecanizatori.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost primită de către prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, căruia i-au înmânat solicitările lor.

De asemenea, reprezentanţii protestatorilor au avut şi o solicitare locală, cerând prefectului să aibă o întâlnire cu cei din Primăria Constanţa pentru ca preţul gigacaloriei să fie subvenţionat pentru întreaga populaţie, nu doar pentru anumite categorii, cum este în prezent.

Protestul s-a desfăşurat fără incidente şi s-a încheiat după o oră.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, luni, declanşarea protestelor, pe perioadă nedeterminată, acestea urmând să aibă loc zilnic, la sediile prefecturilor şi ale partidelor politice, precum şi săptămânal, la Guvern.

Astfel, în ţară, în fiecare zi, câte două filiale ale confederaţiei sindicale vor organiza pichete în faţa prefecturilor din câte două judeţe.

De asemenea, în Bucureşti va avea loc, în fiecare săptămână, un pichet în faţa Palatului Victoria, în ziua şedinţei de Guvern.

"Prin acest acţiuni de protest de lungă durată membrii CNS Cartel Alfa îşi exprimă nemulţumirea faţă de politica Guvernului, care nu răspunde aşteptărilor şi promisiunilor făcute cetăţenilor", a declarat Hossu.

Liderul sindical a precizat că planificarea protestelor a fost făcută până în luna decembrie, dar acestea vor putea continua şi în 2014, dacă Guvernul nu va identifica soluţiile cerute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Constanţa.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei