Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi, după inundaţiile din ultimele zile

Duminică, 15 Septembrie 2013 (14:04:50)

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, relevă un nou bilanţ provizoriu prezentat la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestui bilanţ provizoriu al inundaţiilor puternice produse în ultimele zile în judeţul Galaţi, în timpul cărora nouă persoane, între care şi o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa, au fost afectate 39 de loalităţi, 6.091 de persoane au fost evacuate şi 1.735 de locuinţe au fost inundate, iar 35 au fost distruse complet de viitură.

Acelaşi raport arată că în continuare Drumul naţional 25 este blocat în zona localităţii Vameş, 11 drumuri judeţene şi 463 de poduri şi podeţe au fost afectate de inundaţii, iar 3.042 de hectare de teren agricol au fost inundate.

Inspectorul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Burlui, a declarat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc, duminică dimineaţă, la Prefectura Galaţi că în localităţile afectate acţionează 1.400 de oameni care fac parte din forţele de intervenţie al MAI şi MApN şi că în momentul de faţă trebuie să se intervină pentru scoaterea apei din aproximativ 1.200 de locuinţe din satele lovite de viitură.

Potrivit acestuia, în prezent nu este nevoie de suplimentarea forţelor care intervin în zonele afectate de inundaţii.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.

De asemenea, traficul rutier este în continuare blocat pe două drumuri naţionale din judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor puternice, iar circulaţia trenurilor rămâne suspendată pe ruta Galaţi - Bârlad, după ce un tren a deraiat din cauza depunerilor de aluviuni pe linia ferată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi, după inundaţiile din ultimele zile.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi, după inundaţiile din ultimele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei