Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incendiul izbucnit în urma exploziei dintr-un bloc din Piteşti a fost lichidat;pompierii fac anchetă

Duminică, 15 Septembrie 2013 (14:03:34)

Incendiul izbucnit, duminică dimineaţă, în urma exploziei produse într-un bloc din Piteşti a fost lichidat, iar poliţiştii şi pompierii au început o anchetă la faţa locului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt Mădălina Epure, trupul carbonizat al fetiţei de şapte ani care a fost găsită moartă în garsoniera unde s-a produs explozia a fost preluat de un echipaj al Serviciului Medico-Legal Argeş şi transportat la morga din Piteşti pentru efectuarea necropsiei.

"Incendiul a fost localizat şi lichidat, s-a început evaluarea pagubelor, fiind avarii la locuinţa unde a avut loc deflagraţia urmată de incendiu, dar şi la locuinţele din jur. Urmează să se stabilească ce s a întâmplat şi care sunt cauzele ce au provocat această explozie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Reprezentanţii IPJ Argeş spun că la sediul Poliţiei nu au fost depuse reclamaţii în care să se solicite o verificare că femeia ar umfla baloane în garsonieră, potrivit poliţiştilor primele date ale anchetei indicând că în încăperea unde a avut loc explozia a fost o acumulare de gaze, provenită de la o butelie.

Potrivit anchetatorilor, trupul neînsufleţit al fetiţei de şapte ani era carbonizat şi cu leziuni provocate de explozie.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a mai fost adus un copil intoxicat cu fum, el fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol, în timp ce la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti a ajuns şi o femeia care se simţea rău după ce a inhalat fum, pacienta fiind stabilizată.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, la etajul al patrulea al unui bloc de locuinţe sociale din cartierul Războieni al municipiului Piteşti, cel mai probabil în timp ce femeia care se afla în garsonieră încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată, posibil o butelie.

În urma deflagraţiei şi incendiului, o femeie de 53 de ani, Piluţa Vasile, care ar fi umplut baloane cu heliu pe care le vindea în târguri, a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe 45 la sută din suprafaţa corpului, iar 12 adulţi şi doi copii au fost intoxicaţi cu fum. Locatarii blocului respctiv au fost evacuaţi.

Ulterior, în timpul intervenţiei, o fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă de către pompieri în locuinţa unde s-a produs explozia, copila fiind descoperită sub un obiect de mobilier.

Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, a declarat că, împreună cu primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, va căuta soluţii pentru cazarea locatarilor din blocul afectat de explozie.

Locatarii blocului din Piteşti unde a avut loc explozia în urma căreia o fetiţă a murit, o femeie a fost rănită, iar 12 adulţi şi doi copii au fost intoxicaţi cu fum spun că au sesizat la Primărie că femeia desfăşoară activităţi ilegale, printre care şi aceea de umplere a baloanelor cu heliu.

Autorităţile locale spun însă că reclamaţia nu s-a confirmat, în condiţiile în care în garsoniera respectivă nu au fost găsite, în timpul verificărilor făcute de o comisie de la Primărie, materiale care să indice că femeia desfăşura o asemenea activitate în locuinţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Umfla baloane cu heliu, asta făcea femeia asta, şi uite-aşa am ajuns să stăm acum în stradă. Am sesizat că umfla baloane şi că este pericol, dar nu s-a luat nicio măsură", a declarat o locatară cu un copil în braţe.

Pe de altă parte, primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, spune că sesizărilor li s-a dat curs, dar că în locuinţa vizată de reclamaţie nu au fost identificate materiale şi instalaţii suspecte.

"S-a verificat garsoniera în cauză de către o comisie, dar nu au fost găsite materiale sau improvizaţii care să indice o asemenea activitate", a declarat primarul municipiului Piteşti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu, a declarat că din primele date de la locul exploziei a reieşit că femeia din garsoniera unde s-a produs deflagraţia manipula baloane cu gaze.

"Se pare că a manipulat baloane cu gaze această femeie de 53 de ani. A fost o acumulare cu gaze în această garsonieră, în condiţiile în care femeia vindea baloane cu heliu şi a încercat să le umfle acasă, o ilegalitate, şi s-a întâmplat deflagraţia, dar, repet, cauza nu o ştim cu precizie. O să începem cercetările în acest caz imediat ce pompierii vor încheia stingerea incendiului. Zona este izolată", declara purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul izbucnit în urma exploziei dintr-un bloc din Piteşti a fost lichidat;pompierii fac anchetă.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiul izbucnit în urma exploziei dintr-un bloc din Piteşti a fost lichidat;pompierii fac anchetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei