Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din CFR au pichetat, pentru a doua zi consecutiv, sediul Ministerului de Finanţe

Miercuri, 17 Iulie 2013 (14:51:42)

Sindicaliştii din CFR au pichetat, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, sediul Ministerului de Finanţe, protestul având loc în timpul discuţiilor pe care oficialii ministerului le aveau cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Aproximativ 250 de sindicalilşti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat la sediul Ministerului de Finaţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.

Acţiunea de protest a avut loc în timp ce la Ministerul de Finanţe erau discuţii cu experţii FMI.

Protestatarii au scandat, timp de aproape trei ore, mesaje la adresa conducerii Ministerului de Finanţe, a Fondului Monetar Internaţional şi a preşedintelui Traian Băsescu, unii dintre ei având în mâini fotografii cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost invitată la discuţii în sediul Ministerului de Finanţe, însă după doar câteva minute, în care li s-a repetat mesajul transmis şi marţi, că nu sunt bani, discuţia s-a încheiat.

Sindicaliştii de la CFR solicită reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.

Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, cu o reducere de 20 la sută a salariului.

Ministerul Transporturilor a arătat, într-un comunicat de presă, că prin semnarea contractului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA nu este prevăzută nicio înţelegere oficială referitoare la disponibilizarea salariaţilor.

"Restructurările de personal de la CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă se vor face prin disponibilizări voluntare, iar angajaţii acestor companiilor vor beneficia de prevederile OUG nr. 36/2013, privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare", a precizat MT.

Potrivit Ministerului Transporturilor, la ultima întâlnire pe care conducerea MT a avut-o cu partenerii sociali din sistemul feroviar, aceştia au primit asigurări că se vor întreprinde toate demersurile necesare astfel încât salariaţii care vor fi disponibilizaţi să beneficieze de protecţie socială, prin acordarea de salarii compensatorii, conform OUG 36/2013.

Precizările au fost făcute după ce în presă au apărut informaţii că aproximativ 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi, iar alţi 2.000 de angajaţi ar urma să plece de la CFR Călători şi CFR SA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din CFR au pichetat, pentru a doua zi consecutiv, sediul Ministerului de Finanţe.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din CFR au pichetat, pentru a doua zi consecutiv, sediul Ministerului de Finanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei