Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu anunţă creşterea la 6.000 a numărului burselor pentru tinerii din R. Moldova, de anul viitor

Miercuri, 17 Iulie 2013 (14:24:24)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Chişinău, că statul român va creşte din anul universitar 2014-2015 la 6.000 numărul de burse pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova, respectiv cu 500 în plus faţă de câte sunt acordate pentru anul 2013-2014.

"Vom continua procesul de acordare a burselor, iar pentru anul şcolar 2014-2015 estimăm o creştere la 6.000 de burse pentru tinerii din Republica Moldova", a afirmat preşedintele Băsescu.

El a promis şi continuarea programului de tabere pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova organizate pe teritoriul României, cum ar fi cea de vară de la Sulina.

În anul academic 2013-2014, Guvernul român va finanţa un număr de 5.500 de burse pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova.

În 2012, valoarea burselor acordate numai studenţilor din Republica Moldova a fost estimată la aproximativ 13 milioane de euro.

Într-un interviu acordat postului Europa Liberă înaintea vizitei pe care o face în Republica Moldova miercuri, Traian Băsescu i-a criticat pe premierii Leancă şi Ponta pe chestiunea reducerii numărului de burse pentru moldoveni: "Aşa cum noi ne plângem că tinerii noştri care studiază la Londra, la Paris, în Statele Unite sau mai ştiu eu pe unde, şi apoi rămân acolo, aşa şi Guvernul din Republica Moldova spune: avem 5.000 de burse, dar după ce termină şcoala se întorc prea puţini în Republica Moldova. Eu pot înţelege abordarea premierului Leancă, din acest punct de vedere. Nu i-o înţeleg, însă, din punctul de vedere al europenismului pe care şi-l asumă premierul Leancă şi cu atît mai puţin acceptul premierului Ponta".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu anunţă creşterea la 6.000 a numărului burselor pentru tinerii din R. Moldova, de anul viitor.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu anunţă creşterea la 6.000 a numărului burselor pentru tinerii din R. Moldova, de anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei