Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a avizat acoperirea de la bugetul de stat a corecţiilor aplicate pentru licitaţii publice

Miercuri, 17 Iulie 2013 (17:34:11)

Corecţiile aplicate la acordarea contractelor de achiziţie publică vor fi suportate de la bugetul de stat în cazul licitaţiilor iniţiate înainte de 10 iunie 2011 fără un aviz consultativ UCVAP, iniţiate după 10 iunie 2011 fără observaţii ale UCVAP sau iniţiate după octombrie 2011 cu evaluarea ANRMAP

Procedura a fost reglementată prin ordonanţă aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Guvernul a aprobat această ordonanţă în care se stabileşte suportarea de la bugetul de stat a corecţiilor financiare şi/sau creanţelor bugetare stabilite prin note de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare prevăzute de OUG nr. 66/2011, după cum urmează: În cazul contractelor de achiziţie publică, a căror procedură de atribuire a fost iniţiată înainte de 10 iunie 2011, pentru care nu există un Aviz consultativ emis de UCVAP/CVAP (Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice / Compartimentele de verificare a achiziţiilor publice); în cazul contractelor de achiziţie publică, a căror procedură de atribuire a fost iniţiată după data de 10 iunie 2011, pentru care există înscrisă opinia «fără observaţii» de către UCVAP/CVAP; contractele de achiziţie publică, a căror procedură de atribuire a fost iniţiată începând cu data de 1 octombrie 2011, pentru care documentaţia de atribuire a fost evaluată de ANRMAP în conformitate cu atribuţiile sale", se arată într-un comunicat transmis de Executiv.

Până în prezent, corecţiile financiare dispuse de către Comisia Europeană erau imputate autorităţilor contractante cu solicitarea să fie acoperite de la bugetul local, dar multe consilii judeţene au acţionat în instanţă ministerele care gestionau respectivul program comunitar şi de multe ori au câştigat procesul.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va suporta corecţiile financiare aplicate de Comisia Europeană la programele operaţionale doar în cazul beneficiarilor care nu prezintă neregularităţi, constatate de DLAF sau Parchete.

"Ordonanţa e foarte dureroasă pentru buget, dar e foarte bună pentru beneficiari, în sensul în care pentru toţi beneficiarii care nu au făcut nimic rău şi nu au încălcat nicio regulă, le suportăm de la buget,. Toţi cei care au neregularităţi constatate de DLAF, mai departe de Parchet, pentru aceia evident că nu plătim de la buget, însă cele mai multe cazuri sunt de cei care n-au avut nicio neregularitate, nicio sesizare, ci pur şi simplu li s-a aplicat corecţia sistemică, pentru că în noiembrie (2011 - n.r.) s-a constatat că nu este vorba de un caz sau două, ci s-a constatat că sistemul nostru era un sistem cu mari problemă", a spus Ponta.

Acesta a arătat că, prin suportarea corecţiilor de la buget, Guvernul evită procese din partea celor care au procedat corect, cât şi falimentul unor unităţi administrativ-teritoriale.

Premierul a precizat că în cazul Programului Operaţional Sectorial Regional, corecţiile se ridică la 750 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a avizat acoperirea de la bugetul de stat a corecţiilor aplicate pentru licitaţii publice.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a avizat acoperirea de la bugetul de stat a corecţiilor aplicate pentru licitaţii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei