Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oamenii de afaceri vor stimulente suplimentare în IT&C, menţinerea cotei unice şi scăderea CAS

Miercuri, 17 Iulie 2013 (15:07:23)

Oamenii de afaceri şi investitorii străini solicită Ministerului de Finanţe menţinerea cotei unice de impozitare pentru companii şi persoane fizice, reducerea cotelor de contribuţii sociale, extinderea stimulentelor fiscale din domeniul IT&C şi reducerea impozitelor pe clădiri.

"În contextul proiectului de rescriere a Codului Fiscal, Camera de Comerţ Americană în Romania (AmCham Romania) şi Consiliul Investitorilor Străini (FIC) au sprijinit iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice, formulând, pe baza expertizei de specialitate a membrilor, o serie de propuneri concrete în direcţia modernizării legislaţiei fiscale", se arată într-un comunicat al AmCham.

Mediul de afaceri a identificat şapte priorităţi strategice care trebuie incluse în legislaţia fiscală, printre care menţinerea cotei unice de impozitare, de 16%, pentru companii şi persoane fizice, relaxarea sistemului de contribuţii pentru asigurările sociale, prin reducerea cotelor de CAS şi extinderea plafonării bazei de calcul a acestora. Totodată, trebuie creat un mecanism fiscal corelat în privinţa impozitului pe profit, impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări sociale.

Afaceriştii mai vor reformarea Fiscului, care să asigure contribuabililor o asistenţă "eficientă, consistentă, consecventă şi promptă", dezvoltarea unei legislaţii moderne privind holdingurile, care să contribuie la creşterea atractivităţii României pentru investitori, precum şi dezvoltarea unui cadru legislativ modern care să permită consolidarea rezultatelor societăţilor comerciale române din acelaşi grup la calculul impozitului pe profit.

De asemenea, legislaţia fiscală trebuie modernizată, simplificată şi corelată pentru a se reduce barierele birocratice şi a se elimina neconcordanţele legislative.

Reprezentanţii AmCham şi FIC consideră că sunt necesare consolidarea şi extinderea stimulentelor fiscale pentru activităţi din domeniul IT&C care conduc la crearea de locuri de muncă şi menţinerea informaticienilor în Romania, activităţi de cercetare-dezvoltare, înfiinţarea de societăţi comerciale de către tinerii întreprinzători, scheme de ajutor de stat şi alte măsuri similare în funcţie de strategia de creştere economică şi priorităţile naţionale pe arii de competitivitate.

Reducerea impozitului local pe clădiri şi simplificarea mecanismului de stabilire, administrare şi plată a impozitului în cazul persoanelor juridice sunt alte priorităţi strategice care ar trebui să se regăsească în Codul Fiscal.

"Grupul comun de lucru AmCham Romania - FIC a înaintat Ministerului Finanţelor o serie de propuneri detaliate de modificări tehnice de specialitate care vizează principalele capitole ale Codului Fiscal - impozitul pe profit, impozitul pe venit, TVA, accize, impozite şi taxe locale", se mai spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii de afaceri vor stimulente suplimentare în IT&C, menţinerea cotei unice şi scăderea CAS.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii de afaceri vor stimulente suplimentare în IT&C, menţinerea cotei unice şi scăderea CAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei