Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera adoptă o lege privindu-i pe cei ce nu mai au cetăţenie română,dar au fost persecutaţi politic

Miercuri, 5 Iunie 2013 (15:40:31)

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în unanimitate, proiectul de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor care nu mai au cetăţenia română, dar care au fost persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate, prizonieri.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a susţinut în plen acest proiect de lege promovat de Guvern, care prevede acordarea unor drepturi persoanelor care nu mai au cetăţenia română şi care au fost persecutate, act normativ care modifică şi completează decretul nr. 118//1990.

"Este vorba de un proiect de lege care, înainte de orice, reprezintă un gest necesar, reparatoriu şi mai ales are o semnificaţie morală pentru cei care au avut de suferit de pe urma deportărilor şi represiunilor regimului comunist instaurat de trupele sovietice", a spus Corlăţean.

Preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni, prezent în plen, a dorit să mulţumească deputaţilor pentru adoptarea acestui proiect.

"Este şi meritul Guvernului României pentru faptul că o promisiune devine realitate şi, de aceea, vă mulţumesc în numele celor care sunt vizaţi de această lege, care au suferit în 1945 în urma unor măsuri punitive", a arătat el.

În raportul întocmit de Comisia pentru muncă şi protecţie socială, sesizată pe fond, se arată că proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea drepturilor stabilite prin Decretul-Lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

"Comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în vederea reglementării situaţiilor determinate de imposibilitatea recunoaşterii calităţii de persoană persecutată pe criterii politice şi implicit acordării indemnizaţiilor reparatorii şi a celorlalte drepturi prevăzute de lege persoanelor care au dobândit cetăţenia altor state, renunţând la cetăţenia română", se menţionează în raport.

Camera Deputaţilor este for decizional în legătură cu acest proiect de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera adoptă o lege privindu-i pe cei ce nu mai au cetăţenie română,dar au fost persecutaţi politic.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera adoptă o lege privindu-i pe cei ce nu mai au cetăţenie română,dar au fost persecutaţi politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei