Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cecilia Malmström consideră "nedrepte" temerile britanice privind un aflux de români şi bulgari

Joi, 23 Mai 2013 (15:45:55)

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, a denunţat ca fiind "nedrepte" îngrijorările britanice privind imigranţii români şi bulgari şi a avertizat că UE va avea nevoie de un influx de imigranţi pentru a prospera, relatază London Evening Standard, în ediţia electronică.

Malmström a declarat că este greşit ca imigranţii din România şi Bulgaria să fie "stigmatizaţi" prin amplificarea temerilor în legătură cu turismul pentru beneficii sociale şi creşterea numărului de infracţiuni. Comentariile sale au fost făcute în cadrul unui interviu în care le-a cerut britanicilor să nu părăsească UE.

Comisarul european a declarat că imigranţii din cele două ţări care au călătorit în Marea Britanie nu ar trebui criticaţi pentru că exercită aceleaşi drepturi de muncă precum ceilalţi cetăţeni europeni.

Întrebată în legătură cu temerile că un aflux de imigranţi români şi bulgari ar putea creşte numărul infracţiunilor în Marea Britanie, ea a replicat: "Este nedrept să se creadă acest lucru. Nu vreau să stigmatizez vreo ţară şi să spun că va fi o creştere a activităţii infracţionale sau a turismului pentru beneficii sociale, persoane care vin şi trăiesc de pe urma beneficiilor. Nu este corect".

Malmström a adăugat că populaţia îmbătrânită a Europei şi rata natalităţii scăzute înseamnă că este necesar un influx din afara UE. "Vom avea nevoie cu toţii de mai multă imigraţie pe viitor din cauza demografiei. Îmbătrânim, aşa că avem nevoie de mai multe presoane. Avem nevoie de talente şi de mai multe persoane calificate", a explicat ea.

Referitor la viitorul Marii Britanii în Europa, Malmström a declarat că speră că referendumul se va încheia cu un vot de rămânere a Londrei în cadrul Uniunii Europene. "Vă vom respecta decizia, dar sper că veţi alege să participaţi", a afirmat ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cecilia Malmström consideră "nedrepte" temerile britanice privind un aflux de români şi bulgari.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cecilia Malmström consideră "nedrepte" temerile britanice privind un aflux de români şi bulgari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei