Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 5% anul trecut şi a trecut de 6 milioane

Joi, 23 Mai 2013 (18:21:58)

Numărul de abonaţi la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut cu 5% în 2012, la 6,03 milioane, din care aproape două treimi sunt abonaţi la reţele de cablu, potrivit datelor ANCOM.

"Din totalul de 6 milioane de clienţi, 3,8 milioane sunt abonaţi la servicii furnizate prin intermediul reţelelor de cablu (+6,4%), 2,19 milioane sunt abonaţi la reţele satelit de tip DTH (+2,3%), iar 37.000 sunt abonaţi care recepţionează programe prin tehnologie IP (+34%)", se arată într-un comunicat al autorităţii de reglementare (ANCOM).

Rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie creşte cu 4 puncte procentuale, până la 85,1%, iar rata de penetrare a serviciilor de retransmisie prin reţele de cablu ajunge la 53,6%.

La sfârşitul anului 2012, 61% din totalul abonaţilor erau din mediul urban. În funcţie de tehnologia de retransmisie, 80% dintre utilizatorii din mediul urban sunt abonaţi la cablu, în timp ce 63% dintre utilizatorii din mediul rural sunt abonaţi la reţelele satelit de tip DTH.

Numărul de abonaţi ai reţelelor de cablu a crescut cu 6,4%, până la 3,8 milioane, din care numărul celor care au acces la astfel de servicii în format digital a înregistrat o creştere cu 40%, până la 1,24 milioane de abonaţi.

Astfel, ponderea numărului de abonaţi prin reţele de cablu digital în numărul total de abonaţi prin reţele de cablu era de aproape 33% la sfârşitul anului 2012.

Serviciile de retransmisie a programelor în format digital îşi continuă creşterea şi în anul 2012, ponderea abonaţilor la aceste servicii în totalul numărului de abonaţi fiind, de asemenea, în creştere, potrivit ANCOM.

Din totalul de 6 milioane de abonaţi la servicii de retransmisie, 3,4 milioane sunt abonaţi la servicii în format digital, în creştere cu 13,4% faţă de anul 2011.

Din numărul de abonaţi la servicii în format digital, cea mai mare pondere, de 63%, o deţin în continuare abonaţii prin intermediul reţelelor satelit (DTH) însă, în cifre absolute, cea mai mare creştere în anul 2012 a fost înregistrată de abonaţii la cablu în format digital.

După scăderea înregistrată în anul 2011, numărul de abonaţi DTH a urcat anul trecut cu 2% până la 2,19 milioane de abonaţi, iar cel al abonaţilor prin tehnologie IP (IPTV) a crescut cu 34%, la 37.000 de abonaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 5% anul trecut şi a trecut de 6 milioane.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 5% anul trecut şi a trecut de 6 milioane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei