Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Programul de reabilitare a maternităţilor, printr-un credit BM, şi nu BEI, continuă

Marţi, 9 Aprilie 2013 (15:38:21)

Programul de reabilitare a maternităţilor continuă cu sprijinul Băncii Mondiale, nu al BEI, pentru 2013 fiind în lucru 20 de unităţi, adică o treime din totalul celor 63 cu acest profil, existente la nivel naţional, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a făcut această precizare după ce Cristian Irimie, vicepreşedinte al PDL Suceava, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina nu a prevăzut "spaţiu fiscal" în bugetul pentru acest an pentru reabilitarea infrastructurii din 21 de maternităţi din ţară.

Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a arătat că, printr-un credit obţinut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), sunt reabilitate 22 de maternităţi, singura unitate unde lucrările au fost recepţionate fiind cea din Suceava. "Mai sunt 21 de maternităţi unde nu s-au dat bani pentru constructori, iar aceştia i-au lăsat pe oameni cu maternităţile lucrate pe jumătate sau în diferite stadii. Se pune în pericol viaţa mamelor şi a nou-născuţilor, pentru că se lucrează în condiţii improprii", a spus Irimie.

Eugen Nicolăescu a precizat că nu ştie despre acest credit al BEI, în schimb poate vorbi despre continuarea unui program cu Banca Mondială, care vizează reabilitarea a 63 de maternităţi.

"Programul cu Banca Mondială, pentru reabilitarea a 63 de maternităţi, continuă. Pentru 2013, avem în plan demararea lucrărilor la 20 de maternităţi, adică o treime din totalul maternităţilor incluse în program", a conchis ministrul Sănătăţii.

Cristian Irimie declarase că banii există, împrumutul de la BEI funcţionează, doar că nu se pot aloca banii, din lipsă de spaţiu fiscal.

Fostul secretar de stat a adăugat că, de trei luni, constructorii care execută lucrările în aceste maternităţi nu sunt plătiţi, iar plăţile către constructori ar putea fi reluate abia după o rectificare bugetară care să includă şi crearea de "spaţiu fiscal" pentru acest program.

"Stăm cu banii BEI în bănci şi cu maternităţile afectate de construcţii", a adăugat fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Programul de reabilitare a maternităţilor, printr-un credit BM, şi nu BEI, continuă.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nicolăescu: Programul de reabilitare a maternităţilor, printr-un credit BM, şi nu BEI, continuă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei