Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE: Cererile de rambursare şi plăţile pentru beneficiarii POSDRU vor fi publicate online

Vineri, 5 Aprilie 2013 (14:17:02)

Beneficiarii POSDRU vor putea urmări online stadiul procesării cererilor de rambursare depuse, precum şi valoarea sumelor care se achită de Autoritatea de Management, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

"Beneficiarii de finanţări acordate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) pot vedea în ce etapă de procesare se află cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare şi pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POS DRU. Începând cu această săptămână, informaţiile menţionate
trebuie publicate pe paginile web ale instituţiilor menţionate", precizează un comunicat de presă transmis, vineri, MEDIAFAX, de MFE.

Publicarea informaţiilor despre stadiul verificării a fost solicitată de Ministerul Fondurilor Europene şi este reglementată de Instrucţiunea 67 emisă de Autoritatea de Management POSDRU. Şi Organismele Intermediare POSDRU sunt obligate să publice pe paginile web proprii informaţii despre cererile de rambursare primite de la beneficiari.

Ambele tipuri de informaţii vor fi actualizate de două ori pe săptămână.

"Transparenţa este necesară pentru a rezolva problemele din sistem şi pentru ca beneficiarii să fie trataţi corect. Militez pentru un grad cât mai mare de transparenţă pentru a obliga sistemul să nu mai împiedice buna derulare a proiectelor finanţate din bani europeni. Cererile de rambursare trebuie procesate şi achitate în ordinea în care au fost depuse şi nu în funcţie de alte criterii discreţionare stabilite de funcţionarii publici, iar acum vom vedea cu toţii câte zile durează verificarea fiecărei facturi şi cât de
repede şi ordinea în care beneficiarii îşi încasează banii", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pe POSDRU sunt în derulare aproape 2.500 de contracte de finanţare.

La 23 martie, rata de absorbţie pe POSDRU era de 11,81% raportat la plăţile intermediare făcute de Comisia Europeană, cu o sumă totală rambursată de aproximativ 410,5 milioane euro. La 28 februarie, procentul de absorbţie era de 7,81%, creşterea fiind datorată reluării de către Comisia Europeană a plăţilor pe acest program. Plăţile pe POSDRU au fost blocate după presuspendarea programului de către Bruxelles în august anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE: Cererile de rambursare şi plăţile pentru beneficiarii POSDRU vor fi publicate online.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE: Cererile de rambursare şi plăţile pentru beneficiarii POSDRU vor fi publicate online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei